r
Nosalty Logó

Vízben főtt tejfölös knédli

Smaragd konyha
Vízben főtt tejfölös knédli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

594
Kalória
15.2g
Fehérje
99.5g
Szénhidrát
13.8g
Zsír
70.8g
Víz
46.3g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    952.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 594 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7618.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    4887 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    796.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    566.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 4747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

  1. Felfuttatjuk a vizes langyos-cukros tejben az élesztőt.
  2. Az átszitált liszt közepére tesszük a sót, zsírt, tojást, élesztős tejet, tejfölt, és bedagasztjuk, míg el nem válik a kezünktől a tészta.
  3. Kis liszttel megszórjuk a tetejét, és konyharuhával letakarva eltesszük meleg helyre. Kb duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezett sodródeszkára kitesszük a tésztát, jól átgyúrjuk, és négyfelé osztjuk. Egyenként még átgyúrjuk, és henger alakúra formázzuk. Hagyjuk állni.
  5. A széles fazekat háromnegyedig töltjük vízzel (5 l+1 tk só), és ha már forr, akkor belerakjuk kettesével a knédliket gyors mozdulatokkal, és lefedjük egy vas tállal, ami illik a fazékra, vagy csak a fazék fedelével. Letesszük kisebb fokozatra, ha erősen forr. Kb. 15 percig nem szabad levenni a fedelét, hogy ne kapjon levegőt, ne legyen szappanos a knédli.
  6. Amikor letelt az idő kiszedjük, és villával gyors mozdulatokkal megszurkáljuk többször.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

Én csak tejföllel szeretem dagasztani a knédlit. Ettől nem lesz száraz, és ízt is ad neki.

További receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hankusz Sára

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...