r
Nosalty Logó

Virslis kifli 5. - sajtos, ketchupos

Livike29
Virslis kifli 5. - sajtos, ketchupos
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kiflik tetejére

1104
Kalória
46.4g
Fehérje
116.9g
Szénhidrát
49.1g
Zsír
156.4g
Víz
193.9g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
13.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kiflik tetejére

Összesen 1104 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kiflik tetejére

Összesen 4418 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kiflik tetejére

Összesen 255 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4268.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    832 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    2642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    156.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 1104 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.5 g

Zsír

  • Összesen
    196.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17075 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    3330 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2527 mg
  • Nátrium
    10567 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    467.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    625.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1429 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    735 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    24124 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 4418 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1397 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítéséhez egy kis tálkába langyos tejet öntünk, beleszórunk egy kanálnyi lisztet és egy csipet cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, aztán várunk, hogy az élesztő felfusson.
  2. A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba, beleszórjuk a sót, és beleöntjük a felfutott élesztőt, az olajat, és belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk az áttört krumplit.
  3. Összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha nem áll össze, mert túl száraz, langyos tejet adunk még hozzá. De csak apránként, nehogy túlságosan folyós legyen a tészta. Amikor összeállt, simára gyúrjuk. (Puha, kicsit ragadós tésztát kell kapnunk.)
  4. A tésztát letakarjuk, és kelni hagyjuk, amíg a duplájára nő. (kb. 1 óra)
  5. Amikor a tészta megkelt, fél centi vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk.
  6. A kiflik a következőképpen töltjük: a tésztanégyzetek egyik felébe reszelt sajtot, ketchupot és egy fél virslit teszünk, majd belegöngyöljük a tésztába.
  7. A kiflik tetejét felvert tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben aranysárgárra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Barátnőmtől kaptam ezt a receptet, hát nagyon finom, úgyhogy mindenkinek ajánlom!

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...