r
Nosalty Logó

Virsli sajtos kabátban

NS
Virsli sajtos kabátban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

453
Kalória
16.9g
Fehérje
49.8g
Szénhidrát
19.6g
Zsír
42.5g
Víz
66.2g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
1.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 453 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    156.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7295.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    2036 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1690 mg
  • Nátrium
    3053 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    398.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    339.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 282 kcal

Elkészítés

  1. Először is egy sós kalácstésztát készítünk, közepesen keményre. A tejen megfuttatott élesztőt, zsírt, tojást és annyi tejet dagasztunk össze, hogy közepesen kemény tésztánk legyen. Ezt megkelesztjük.
  2. A tésztát kétfelé vesszük, a virsliket kétfelé vágjuk hosszában.
  3. A tészta egyik felét 2 mm vastagságú téglalap formára próbáljuk nyújtani, és két ujjnyi hosszú csíkokra vágjuk. Egy csík kétszer olyan hosszú legyen, mint a virsli hossza.
  4. Egy csíkot tojással bekenünk, és rátekerjük a fél virslire. Tepsibe sorakoztatjuk a kész tekercseket. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el. Ha marad még felesleges tésztánk, abból pereceket süthetünk.
  5. A tésztákat tojással megkenjük, és mindegyikre két-két hosszú szelet sajtot teszünk.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt sülnek meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt a fantasztikus receptet a TV-ben az Ízőrzők című műsorban láttam. Azonnal elkészítettem, és nagyon finom lett. Nagyon egyszerű, és elég gyorsan megvan. Mi főzelék mellé ettünk, de önálló vacsorának is megfelel.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...