r
Nosalty Logó

Badambura

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Badambura
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Rétegek kenéséhez

Töltelék

Összesen 916 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Rétegek kenéséhez

Töltelék

Összesen 3654 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Rétegek kenéséhez

Töltelék

Összesen 346 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 916 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    152.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2135.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    940 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 3654 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

Tészta

Rétegek kenéséhez

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben, majd a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk a tésztát. Inkább keményebb legyen, mint lágy.
  2. Letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 5 egyforma részre vágjuk, és egyenként nagyon vékony - lehetőleg egyforma - téglalap alakúra nyújtjuk.
  4. Leterítjük az első tésztalapot, majd megkenjük olvasztott vajjal. Rátesszük a következő lapot, majd azt is lekenjük vajjal, és a többi lappal is így járunk el. A legfelső lapot is megkenjünk, majd óvatosan feltekerjük.
  5. A tekercset 12 egyforma darabra vágjuk egy éles késsel. Megtöltjük a tekercseket úgy, hogy az egyik oldalán ujjainkkal mélyedést készítünk, olyan kis szép csónakocskák lesznek. Teszünk bele a töltelékből, majd szépen összecsipegetjük a tésztaszéleket, és sütőlapra tesszük töltelékkel lefele.
  6. Előmelegített sütőben halvány rózsaszínre sütjük. Ha kihűltek, porcukorral meghintjük őket.

Rétegek kenéséhez

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5432
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Limaránál láttam ezt a csodás süteményt... egyből beleszerettem én is... :-) Gyorsan elkészítettem a fényképet... most sült... de már nincs... :-(

Hozzávalók

Tészta

Rétegek kenéséhez

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!