r
Nosalty Logó

Virágkoszorú kalács

A konyha világa
Virágkoszorú kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

718
Kalória
22g
Fehérje
97.5g
Szénhidrát
28g
Zsír
38.3g
Víz
90g
Koleszterin
10.1g
Élelmi rost
11.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 718 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2870 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1183.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 718 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    112.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4733.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    1826 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    390.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    153.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 2870 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

  1. Fél deci langyos tejben elkeverünk 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Felfut.
  2. Tálba szitáljuk a liszteket, összekeverjük a sóval.
  3. Liszt közepére öntjük a felfutott élesztőt, maradék cukrot, felvert tojást, olajat, maradék langyos tejet.
  4. Alaposan összedolgozzuk, szobahőmérsékleten, kelesztő tálban, duplájára kelesztjük.
  5. Amikor megkelt, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra, körülbelül fél cm-re nyújtjuk.
  6. 20 db, 10 cm-es kört szúrunk ki a kinyújtott tésztából.
  7. 4 db tészta kört egymás mellé fektetünk, fedéssel, a hátsó mindig az előtte lévő felénél kezdődjön. Az első korongot lefektetjük. A második korong az 1. korong közepénél kezdődik. A harmadik korong a 2. korong közepénél kezdődik. A negyedik korong a 3. korong közepénél kezdődik. Az első korongnál kezdve feltekerjük-balról jobbra-, kapunk egy kis rudat. Ezt középen ketté vágjuk, kapunk kettő szirmot.
  8. A többi 4-4 darab kör lappal is így járunk el. Tortaformát sütőpapírral kibélelünk, körbe rakjuk a a szirmokkal a formát. kicsit egymástól távol. Mintha egy óra lapon a számokra ültetnénk egy - egy tészta darabot.
  9. A formában még 20 percet pihentetjük, felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt megsül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Lekvárral, vajjal, finom reggelire való.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek