r
Nosalty Logó

Virágkoszorú kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Virágkoszorú kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 718 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2870 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1183.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 718 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    112.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4733.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    1826 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 2870 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fél deci langyos tejben elkeverünk 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Felfut.
  2. Tálba szitáljuk a liszteket, összekeverjük a sóval.
  3. Liszt közepére öntjük a felfutott élesztőt, maradék cukrot, felvert tojást, olajat, maradék langyos tejet.
  4. Alaposan összedolgozzuk, szobahőmérsékleten, kelesztő tálban, duplájára kelesztjük.
  5. Amikor megkelt, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra, körülbelül fél cm-re nyújtjuk.
  6. 20 db, 10 cm-es kört szúrunk ki a kinyújtott tésztából.
  7. 4 db tészta kört egymás mellé fektetünk, fedéssel, a hátsó mindig az előtte lévő felénél kezdődjön. Az első korongot lefektetjük. A második korong az 1. korong közepénél kezdődik. A harmadik korong a 2. korong közepénél kezdődik. A negyedik korong a 3. korong közepénél kezdődik. Az első korongnál kezdve feltekerjük-balról jobbra-, kapunk egy kis rudat. Ezt középen ketté vágjuk, kapunk kettő szirmot.
  8. A többi 4-4 darab kör lappal is így járunk el. Tortaformát sütőpapírral kibélelünk, körbe rakjuk a a szirmokkal a formát. kicsit egymástól távol. Mintha egy óra lapon a számokra ültetnénk egy - egy tészta darabot.
  9. A formában még 20 percet pihentetjük, felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt megsül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 917
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virágkoszorú kalács
A konyha világa 70 recept

Lekvárral, vajjal, finom reggelire való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?