Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán gombás tészta

Vegán gombás tészta
Vegán gombás tészta
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Extra gyors, húsmentes tészta húsvét előtt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük a vizet forrni, sózzuk, majd ha már forr, beletesszük a fusillit.
  2. Egy forró serpenyőbe néhány evőkanál olívaolajat teszünk, majd a gombát picit megpirítjuk rajta (kb. 2 perc). Belezúzzuk a fokhagymát, ízesítjük kakukkfűvel, majd felöntjük egy deci vízzel. Hozzáadjuk a bio gombás mártást, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Addig rotyogtatjuk alacsony lángon, folyton kevergetve, míg besűrűsödik (kb. 7-8 perc).
  4. Leszűrjük a tésztát, jól megpakoljuk az illatos, gombás szószunkkal, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 4 301
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás fusilli

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

515
fusilli tészta 500 g
gombásmártás-alap 18 g
csiperkegomba 200 g
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
kakukkfű 1 tk
víz 1 dl
1 ek
bors 1 csipet
petrezselyem 1 csokor