Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán fűszeres almás keksz

Vegán fűszeres almás keksz
Vegán fűszeres almás keksz
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Almaszezon van, folyton keresem a felhasználási módokat. Az almás kekszhez innen inspirálódtam: runnersworld.co.uk/nutrition/spiced-apple-cookies, de én egy olyan kekszet szerettem volna, amiben egyenletesen jelen van az alma, és egy közepes, általános élelmiszerboltból megoldható Magyarországon a hozzávalók beszerzése. Már a sütés közben a konyhát ellepő illat miatt megéri, no és mert nagyon gyorsan elkészül.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Könnyen szállítható, egészségesebb édesség kiránduláshoz, vagy ha úton vagyunk, de délutáni tea mellé is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
  2. Az őrölt lenmagot keverjük össze a vízzel, tegyük félre. Ez a recept tojáspótlója, mire szükség lesz rá, kicsit nyálkás, nyers tojásra hasonlító keveréket kapunk.
  3. A kókuszzsírt olvasszuk fel kis lábasban, vagy alacsony fokozaton a mikróban.
  4. Egy keverőtálban alaposan keverjük össze a kókuszzsírt és a barna cukrot. Adjuk hozzá a reszelt almát és a lenmagos keveréket, majd amikor teljesen elkevertük, fokozatosan szitáljuk bele a liszteket, a fűszereket és a sütőport. Nem folyós, de puha keveréket kapunk. Adjuk hozzá a mazsolát és a diót, oszlassuk el egyenletesen a keverékben.
  5. Sütőpapírral fedjünk le 2 tepsit, 1-1 evőkanálnyi tésztából formáljunk kézzel golyókat, melyeket aztán keksszé lapítunk. A nyers tészta felülete elég zsíros, nem nagyon fog a kezünkhöz ragadni. Tehetjük közel egymáshoz, a kekszek nem fognak terjeszkedni a tepsiben.
  6. Kb. 15-20 percig süssük, amíg kicsit meg nem pirul a teteje, vagy úgy érezzük, hogy már megszilárdult.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 465
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nelli

Mióta szakács: 2013.06.15.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

almáspite keksz, almás keksz fűszeresen, vegán keksz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tgyorgyi27
Nelli / tgyorgyi27 Sun, 2016-01-10 00:27

Új variáció, "karácsonyi narancsos keksz": a fahéj melett a másik fűszer egy narancs reszelt héja, a mazsolát pedig narancslébe áztatott aszalt vörösáfonyára cserélem. Nagyon kellemes, enyhe narancsaromája lesz, a vörösáfonya savanykás íze kellemesen harmonizál a tészta édes ízével.

307
lenmagpehely 1 ek
víz 3 ek
kókuszzsír 125 g
barna cukor 130 g
alma 1 közepes db
finomliszt 150 g
teljes kiőrlésű liszt 100 g
sütőpor 1 tk
fahéj 1 ek
szegfűbors 2 teáskanál
mazsola 50 g
dió 50 g