Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács keksz

Mézeskalács keksz
Mézeskalács keksz
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem az én remegős kezemnek találták ki az aprólékos mézeskalács készítést, na meg már untam is sokadjára megcsinálni ugyanazt a receptet, így inkább a gyönyörű keksz pecsétekkel alkottam ugyanolyan dekoratív és ugyanolyan finom kekszeket!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, a fűszerkeveréket, a tojást, a mézes és egy csipet sót, majd összegyúrjuk a tésztát.
  3. Ha a tészta összeállt, akkor fóliába csavarva fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. A tésztát fél centiméter vastagra nyújtjuk, majd a belisztezett pecséteket belenyomkodjuk.
  5. Egy megfelelő méretű pohár segítségével kiszaggatjuk a korongokat, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  6. 185 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 64 874
elküldve: 42
receptkönyvben: 1 239
elkészítve: 152/152
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes korongok, mézes tallér, mézes keksz

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kelemenpetra
kelemenpetra Fri, 2017-01-13 10:26

Egyszerű, de nagyon finom! Karácsonykor készítettem el, nagyon népszerű lett! Köszönöm!

Myachi
Myachi Mon, 2016-12-26 14:04

Köszönöm a receptet sokkal jobb lett, mint az én kevésbé gyakorlott kezeimmel gondoltam, hogy sikerül. :)

Ecibogyoka23
Ecibogyoka23 / Ecibogyoka23 Thu, 2016-12-15 20:26

Kedves Ízhuszár! Már több kedvencet adtál a családnak, de ez... a harmadik próbasütést készítem a héten különféle receptekkel, de ez mindent visz. Ezennel én is átpártoltam a mézeskalácsról erre, és tuti, hogy ezt fogom sütni karácsonykor. Sőt, még gasztroajándéknak is ;) Köszönet érte!

Rebcy
Rebcy / Rebcy Sun, 2015-12-20 19:37

Őszintén szólva voltak kétségeim affelől hogy igazi ropogós keksz lesz - nekem ilyen régi sütőm van és valahogy semmi sem úgy sikerül benne ahogy szeretném/kéne. DE EZ A RECEPT!!! Tökéletes! köszönöm :)

Elisabeth
Elisabeth Sun, 2015-12-13 18:43

Sziasztok!

Ez a tészta mennyire fagyasztható? Illetve, ha kisütöttem, mennyi ideig áll el? (már ha el nem fogy korábban :))

Köszönöm a válaszokat!

Bogibaba1983
Bogibaba1983 Sun, 2015-03-08 13:54

Sziasztok! Én most kakaóra cseréltem a mézeskalács fűszert. Star Wars-os kiszúróval szaggattam ki ;)
Ropogós és isteni :P

Kexie
Kexie / Kexie Sun, 2015-03-01 23:27

Egyszerűen imádom. Még így húvét előtt is.
Örök hála a receptért :)

Katalin65
Katalin / Katalin65 Sat, 2014-12-27 10:41

Kedves ízHuszár! Szeretném megkérdezni, hogy ez a keksz ropogós lesz, vagy inkább puha??? Én ropogósat szeretnék. Válaszodat előre is köszönöm!

Pynky-13
Pynky / Pynky-13 Tue, 2014-12-23 16:52

Üdv ! csak nekem lett ennyire ragadós ? vagy a pihentetés után keményebb lesz ?? nem akarok több lisztet tenni bele mert akkor kemény lesz :) köszi

gallildi
gallildi Mon, 2014-12-15 14:38

Most először kipróbáltam,és mondhatom hogy super a recept,én mézeskalács fűszer helyett,krampampuli fűszerrel csináltam,és piros ételfestéket raktam bele.Nagyon szép lett!Recept elmentve! Köszönöm!

rkgabi
rkgabi Sun, 2014-12-14 22:42

Könnyű, gyors és nagyon finom. A hagyományos mézeskalács receptemet ezennel lecseréltem. Köszönöm.

BeePoo
BeePoo / BeePoo Sun, 2014-11-23 10:19

Szia! A kérdésem az lenne h ez a keksz is eláll sokáig dobozba téve? Mert akkor mindjárt nagyobb adagot készítenék :) Köszi előre is a válaszod :)
BeePoo

adorel
adorel Tue, 2014-11-04 18:41

szia! Egy kérdésem lenne, ég sosem készítettem sütipecséttel sütit, az elkészítés melyik fázisában nyomod bele a mintát?
Köszönöm! :)

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Tue, 2014-11-04 19:42

Kedves adorel,

A pecsétet akkor kell belenyomni, ha már ki van nyújtva a kész tészta. Utána pedig egy azonos méretű pohárral a pecsét körül kiszaggatni!

ízHUSZÁR

qjudit
qjudit Sat, 2013-12-21 19:20

Mondjuk nekem csak béna műanyag sütipecsétem van, úgyhogy nem is lett olyan szép, viszont a tészta szuper. Én alapjában nem vagyok mézeskalács párti, de ez tényleg nagyon finom lett.

396
finomliszt 250 g
porcukor 90 g
méz 2 ek
vaj 125 g
tojás 1 db
mézeskalács fűszerkeverék 1 ek
1 csipet