r
Nosalty Logó

Mézeskalács keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Mézeskalács keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 396 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2375 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 417 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 396 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    108.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.4 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 2375 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 417 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, a fűszerkeveréket, a tojást, a mézes és egy csipet sót, majd összegyúrjuk a tésztát.
  3. Ha a tészta összeállt, akkor fóliába csavarva fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. A tésztát fél centiméter vastagra nyújtjuk, majd a belisztezett pecséteket belenyomkodjuk.
  5. Egy megfelelő méretű pohár segítségével kiszaggatjuk a korongokat, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  6. 185 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 353
  • 7 napos nézettség: 3458
  • Össznézettség: 87701
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem az én remegős kezemnek találták ki az aprólékos mézeskalács készítést, na meg már untam is sokadjára megcsinálni ugyanazt a receptet, így inkább a gyönyörű keksz pecsétekkel alkottam ugyanolyan dekoratív és ugyanolyan finom kekszeket!

Hozzászólások (16)

qjudit

Mondjuk nekem csak béna m?anyag sütipecsétem van, úgyhogy nem is lett olyan szép, viszont a tészta szuper. Én alapjában nem vagyok mézeskalács párti, de ez tényleg nagyon finom lett.

Törölt felhasználó

szia! Egy kérdésem lenne, ég sosem készítettem sütipecséttel sütit, az elkészítés melyik fázisában nyomod bele a mintát? Köszönöm! :)

Dávid

Kedves adorel, A pecsétet akkor kell belenyomni, ha már ki van nyújtva a kész tészta. Utána pedig egy azonos méret? pohárral a pecsét körül kiszaggatni! ízHUSZÁR

Törölt felhasználó

Szia! A kérdésem az lenne h ez a keksz is eláll sokáig dobozba téve? Mert akkor mindjárt nagyobb adagot készítenék :) Köszi el?re is a válaszod :) BeePoo

rkgabi

Könny?, gyors és nagyon finom. A hagyományos mézeskalács receptemet ezennel lecseréltem. Köszönöm.

gallildi

Most el?ször kipróbáltam,és mondhatom hogy super a recept,én mézeskalács f?szer helyett,krampampuli f?szerrel csináltam,és piros ételfestéket raktam bele.Nagyon szép lett!Recept elmentve! Köszönöm!

Törölt felhasználó

Üdv ! csak nekem lett ennyire ragadós ? vagy a pihentetés után keményebb lesz ?? nem akarok több lisztet tenni bele mert akkor kemény lesz :) köszi

Törölt felhasználó

pihentetés után jobb lett :)

Ecibogyoka23

Köszi, hogy írtad, én is majdnem belefutottam!

Katalin

Kedves ízHuszár! Szeretném megkérdezni, hogy ez a keksz ropogós lesz, vagy inkább puha??? Én ropogósat szeretnék. Válaszodat el?re is köszönöm!

Törölt felhasználó

Egyszer?en imádom. Még így húvét el?tt is. Örök hála a receptért :)

Bogibaba1983

Sziasztok! Én most kakaóra cseréltem a mézeskalács f?szert. Star Wars-os kiszúróval szaggattam ki ;) Ropogós és isteni :P

Elisabeth

Sziasztok! Ez a tészta mennyire fagyasztható? Illetve, ha kisütöttem, mennyi ideig áll el? (már ha el nem fogy korábban :)) Köszönöm a válaszokat!

Rebcy

?szintén szólva voltak kétségeim affel?l hogy igazi ropogós keksz lesz - nekem ilyen régi süt?m van és valahogy semmi sem úgy sikerül benne ahogy szeretném/kéne. DE EZ A RECEPT!!! Tökéletes! köszönöm :)

greggae92

Mit takar a 6 adag? Ebb?l hány darab keksz lesz? Köszi :)

Ecibogyoka23

Kedves Ízhuszár! Már több kedvencet adtál a családnak, de ez... a harmadik próbasütést készítem a héten különféle receptekkel, de ez mindent visz. Ezennel én is átpártoltam a mézeskalácsról erre, és tuti, hogy ezt fogom sütni karácsonykor. S?t, még gasztroajándéknak is ;) Köszönet érte!

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet sokkal jobb lett, mint az én kevésbé gyakorlott kezeimmel gondoltam, hogy sikerül. :)

kelemenpetra

Egyszer?, de nagyon finom! Karácsonykor készítettem el, nagyon népszer? lett! Köszönöm!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„A jó konyha úgy működik, mint a svájci óra" –...

Immár hivatalos: Dalnoki Bence, a Stand étterem sous chef-je fogja képviselni hazánkat a Bocuse d’Or európai döntőjén. Mint mondja: halászlérajongó, ezért örömmel dolgozott ponttyal a válogatón, bár azt ő is elismeri, hogy nem egyszerű alapanyag. Válogató után, de még döntő előtt beszélgettünk vele.

KormosLili

További cikkek