Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors ribizlis Mettácskától

Gyors ribizlis Mettácskától
Gyors ribizlis Mettácskától
33 perc / előkészület: 20 perc főzés: 3 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégére hazamentünk meglátogatni a szüleimet. Első dolgaim között volt, hogy körülnézzek a kertben. :) Legjobban a pirosló ribizlikkel szemeztem. Tele is tömtem magam. Én szeretem azt a fanyar savanykás ízét! És jött az ötlet, hogy sütni is kéne valamit belőle. Megnéztem, mi van otthon, és ez született belőle. Gyorsan fogyott....

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ribizlit átmossuk, leszűrjük, és egy marékkal félreteszünk belőle a sütemény tetejére.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és a kakaóport. A sárgájás cukorhoz előbb a lisztes keveréket adjuk hozzá, majd a kemény habot óvatosan hozzávegyítjük. 
  3. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, és előmelegített sütőben kisütjük a piskótánkat. Kb. 10 perc (hagyományos sütőben). Ez egy vékonyabb piskótalap lesz. Várjuk, hogy hűljön, húzzuk le a sütőpapírt, és rakjuk vissza a tepsibe. Vékonyan kenjük meg lekvárral.
  4. A Hulala tejszínt felverjük, óvatosan belerakjuk a ribizlit, és ezt az egészet a piskótára rakjuk. Jól dolgozzuk rá. Az egy marék félretett ribizlit rászórjuk a tetejére.
  5. A mázhoz összemelegítjük a tejet, cukrot, kakaót és vajat. Langyosan a süteményünk tetejére csurgatjuk. Érdemes pár órát hűtőben pihentetni fogyasztás előtt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 021
elküldve: 3
receptkönyvben: 86
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mettácska

Mióta szakács: 2012.05.18.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Sió receptverseny
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös krémes piskóta, kakaós piskóta ribizlivel, kakaós ribizlis süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

440
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 2.5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 0.5 ek
szódabikarbóna 1 kk
meggylekvár 2 ek
piros ribizli 40 dkg
növényi habtejszín 200 ml
vaj 5 dkg
cukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tej 2 ek