r
Nosalty Logó

Vasi pecsenye dödöllével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Vasi pecsenye dödöllével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vasi pecsenye

Dödölle

Összesen 1083 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vasi pecsenye

Dödölle

Összesen 4330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vasi pecsenye

Dödölle

Összesen 103 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2127.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    734.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1083 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.5 g

Zsír

  • Összesen
    285.9 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8508.5 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    2158 mg
  • Nátrium
    4997 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2938.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    424 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 4330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Vasi pecsenye

Dödölle

Elkészítés

Vasi pecsenye

  1. A megmosott, kicsontozott tarja szeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, és tört borssal meghintjük. Egy tálba rakosgatjuk, és a tejben elkevert, lereszelt fokhagymákkal leöntjük a hússzeleteket.
  2. Hűtőbe téve 1 órácskát hagyjuk állni. (Addig elkészíthetjük a dödöllét.)
  3. Az 1 óra leteltével a zsírt felhevítjük, és kisütjük mindkét oldalát a paprikával elkevert, lisztbe mártott hússzeleteknek.

Dödölle

  1. A meghámozott krumplit a sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük krumplinyomóval, és hozzáadagoljuk a lisztet. (A krumplitól függ a liszt mennyisége.) Jól összekeverjük, hogy a forró vízben a liszt is megfőljön.
  2. A hagymákat meghámozzuk, apróra vágjuk, és a felhevített zsírban dinszteljük, pirítjuk.
  3. Zsírba mártott kanállal galuska formákat formázunk és bele rakosgatjuk a dinsztelődő hagymák közé. Forgatjuk, és rásütjük a hagymákat a dödöllére.
  4. Amikor kész, a tányérra szedjük és a vasi pecsenyével tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 14450
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasi pecsenye dödöllével
Smaragd konyha 149 recept

Remek ebéd volt. Ízlett a családnak.

Hozzávalók

Vasi pecsenye

Dödölle

Címlapról ajánljuk

További cikkek