Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasi pecsenye dödöllével

Vasi pecsenye dödöllével
Vasi pecsenye dödöllével
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Remek ebéd volt. Ízlett a családnak.

hozzávalók / 4 adag

Vasi pecsenye

Dödölle

Szólj hozzá!

elkészítés

Vasi pecsenye

  1. A megmosott, kicsontozott tarja szeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, és tört borssal meghintjük. Egy tálba rakosgatjuk, és a tejben elkevert, lereszelt fokhagymákkal leöntjük a hússzeleteket.
  2. Hűtőbe téve 1 órácskát hagyjuk állni. (Addig elkészíthetjük a dödöllét.)
  3. Az 1 óra leteltével a zsírt felhevítjük, és kisütjük mindkét oldalát a paprikával elkevert, lisztbe mártott hússzeleteknek.

Dödölle

  1. A meghámozott krumplit a sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük krumplinyomóval, és hozzáadagoljuk a lisztet. (A krumplitól függ a liszt mennyisége.) Jól összekeverjük, hogy a forró vízben a liszt is megfőljön.
  2. A hagymákat meghámozzuk, apróra vágjuk, és a felhevített zsírban dinszteljük, pirítjuk.
  3. Zsírba mártott kanállal galuska formákat formázunk és bele rakosgatjuk a dinsztelődő hagymák közé. Forgatjuk, és rásütjük a hagymákat a dödöllére.
  4. Amikor kész, a tányérra szedjük és a vasi pecsenyével tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 855
elküldve: 3
receptkönyvben: 107
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejben pácolt bundás hús, rántott hús dödöllével

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1083
sertéstarja 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
tej 2.5 dl
finomliszt 5 csapott ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
sertészsír 7 ek
burgonya 1 kg
1 ek
víz 1.5 l
finomliszt 5 csapott ek
vöröshagyma 2 nagy fej
sertészsír 5 ek