r
Nosalty Logó

Vargányás crostini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
TV Paprika
Vargányás crostini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 396 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1582 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 396 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3160.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    854 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1582 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat).
  2. Válasszuk szét a gombák tönkjét és kalapját. A tönkök kemény, hibátlan részeit kockázzuk fel. A kalapokat vágjuk durvára.
  3. Melegítsük fel az olajat és a vajat egy serpenyőben, közepes lángon. Tegyük bele a hagymát, a fokhagymát és a vágott kakukkfüvet, és dinszteljük 3-4 percig, amíg megpuhul. Tegyük bele a gombát, és ízesítsük sóval és borssal. Pirítsuk 5 percig. Fokozatosan adagoljunk hozzá annyi alaplevet, hogy a keverék nedves legyen, de ne leves. Kis lángon főzzük 8-10 percig.
  4. A kenyérszeleteket rendezzük el egy sütőlapon, és süssük körülbelül 5 percig a sütőben, amíg ropogósra és aranybarnára pirulnak. Minden pirítósra kanalazzunk egy jó adag gombás keveréket. Díszítsük őket a félretett kakukkfűágakkal, és melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1460
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vargányás crostini
TV Paprika 35 recept

A kellemes, közismert illatú, dióra emlékeztető ízű vargánya az egyik legkülönlegesebb gombánk. Készíts belőle olasz crostinit, ami megmentheti a néhány napos kenyeredet is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek