Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargányás crostini

Vargányás crostini
Vargányás crostini
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kellemes, közismert illatú, dióra emlékeztető ízű vargánya az egyik legkülönlegesebb gombánk. Készíts belőle olasz crostinit, ami megmentheti a néhány napos kenyeredet is!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat).
  2. Válasszuk szét a gombák tönkjét és kalapját. A tönkök kemény, hibátlan részeit kockázzuk fel. A kalapokat vágjuk durvára.
  3. Melegítsük fel az olajat és a vajat egy serpenyőben, közepes lángon. Tegyük bele a hagymát, a fokhagymát és a vágott kakukkfüvet, és dinszteljük 3-4 percig, amíg megpuhul. Tegyük bele a gombát, és ízesítsük sóval és borssal. Pirítsuk 5 percig. Fokozatosan adagoljunk hozzá annyi alaplevet, hogy a keverék nedves legyen, de ne leves. Kis lángon főzzük 8-10 percig.
  4. A kenyérszeleteket rendezzük el egy sütőlapon, és süssük körülbelül 5 percig a sütőben, amíg ropogósra és aranybarnára pirulnak. Minden pirítósra kanalazzunk egy jó adag gombás keveréket. Díszítsük őket a félretett kakukkfűágakkal, és melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 111
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

gombás melegszendvics, vargányás pirítós

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

394
vargánya gomba 600 g
olívaolaj 60 ml
vaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
zöldség alaplé 125 ml
bagett 25 dkg