Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargánya cappuccino

Vargánya cappuccino
Vargánya cappuccino
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemsokára itt a tavasz és a piacok megtelnek illatos gombákkal, melyek közül legjobban a vargányát kedvelem.
Ebből az apropóból készítek egy vargánya cappuccinot.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: krémes, habos, buborékos állagot elérhetünk szójalecitinnel, amit a végén beleforralunk és botmixerrel habosra turmixoljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apró kockára vágok egy fej ezüsthagymát, olívaolajon lepirítom teflon serpenyőben és a tisztított, mosott vargányát hozzáadom, tovább pirítom. (Vargánya szezon híján fagyasztottal készítettem, de frissel a legjobb!)
  2. Magasfalú lábosba átöntöm és zöldség alaplével, melyben sok gomba főtt (champion) felhúzom és lassú tűzön forráspontig viszem.
  3. A befejező fázis pedig a botmixer, amellyel turmixolom: hideg tejet és fagyos vajkockákat turmixolok bele. A végén készítek egy tejhabot és hagyományos cappuccinos csészébe tálalom szép kemény habbal a tetején.
  4. Prés alatt sütött vargányacsipsszel tehetjük még szebbé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 822
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vargánya krémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-03-12 01:31

Az szerintem a gyöngyhagyma.
http://www.paprikaland.de/catalog/images/big/FruhKer_silberzwiebel.jpg
Nem tudom hol lehet kapni, de gyerekkoromban sokszor ettük savanyúságnak és mi is raktuk el. Vidéken élünk így ha itt is lehetett kapni akkor tuti van a legtöbb helyen. :)

Nagyon tetszik a recept, egyszer ki fogom próbálni. Nem tudom barátnőm mit szólna, ha egyszer egy ilyennel kínálnám, nem szereti a gombát viszont állandóan cappuccino-t kortyolgat. Ki fogom próbálni, biztos nagyon meglepett arcot fog vágni :DD

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-03-24 18:20

Az ezüsthagyma miben különbözik a vöröshagymától? Lehet azzal helyettesíteni?
Én még nem találkoztam ezzel a hagymával, nem is hallottam róla. :(

203
vargánya gomba 40 dkg
fehér hagyma 1 nagy fej
vaj 50 g
tej 2 dl
zöldség alaplé 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 20 ml