Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliásan rántott tejszívek

Vaníliásan rántott tejszívek
Vaníliásan rántott tejszívek
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leleplezem: Vaníliásan Rántott Tej(begríz)szívek!:D
Első hallásra bizarr, de hagyatkozzunk inkább az ízlelőbimbóinkra!;)
Amikor megláttam ezt a receptet Scamorzánál, gondoltam kipróbálom, már csak a gyerekek miatt is. . .
Egyáltalán nem ugrálok a tejbegrízért, de nekem nagyon ízlett!
A férjem viszont nem tudott elvonatkoztatni a rántott tejbegríz gondolatától! Egyszerűen nem volt hajlandó megkóstolni, pedig amúgy szereti!
Megjegyzem tejbegríz szíveket elég macerás készíteni! Nehezebb sütni is! Figyelni kell, hogy ne veszítse el a formáját!

hozzávalók / 4 adag

A tejbegrízhez

Az édes panírhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

ajánlat

Hidegen is nagyon finom!:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejbegrízhez a tejet felforralom.
  2. Egy tálban elkeverem a búzadarát, vaníliapudingport, cukrot, a vaníliás cukrot, a sót.
  3. Állandó keverés mellett lassan a tejbe szórom.
  4. Amikor kellően besűrűsödött leveszem a tűzről.
  5. Egy éjszakára hűtőbe teszem.
  6. Szívalakú tésztakiszúróba nyomkodom a hideg tejbegrízt.
  7. Óvatosan kitolom belőle az így készült tejszívet.
  8. Megforgatom a lisztben.
  9. A tojásokhoz hozzáadom a vaníliáscukrot és a reszelt citrom héjat, villával felverem.
  10. Megforgatom a szíveket a vaníliás tojásban.
  11. Végül a zsemlemorzsában.
  12. Egy kis fazon igazítás.
  13. Bő, forró olajban pirosra sütöm.
  14. Meghintem vaníliás porcukorral.
  15. Ízlés szerint lekvárral vagy mézzel kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 50 238
elküldve: 1
receptkönyvben: 531
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Rántott tejbegríz, vaníliás rántott tejbegríz

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Wed, 2011-06-01 09:34

tetszik, de ismerve saját "türelmetlenségemet", én úgy próbálom ki, hogy egy sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntöm a bekevert masszát és másnap kis kockákra, vagy tetszés szerinti formákba vágom őket és folytatom a megadott műveletet. Köszi a receptet.

riina
riina / riina Thu, 2010-10-14 08:29

Ezt nalunk gyakran adtak az ovodaban uzsonnara, akkor utaltam, de most, hogy felnöttem magam is keszitettem mar parszor a lanyomnak aki imadja a tejbegrizt. En is ugy keszitem mint Kovacs Lajosne, igy gyorsabban kihül es mar aznap keszen van.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-02-04 22:53

Nahát ez igazán remek ötlet! Ki fogom próbálni... be kell szerezzek szív alakú formát :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-06-20 09:08

A tejből, buzadarából, cukorból pudingból kemény tejbegrízt készítek. Ha megfőtt, egy deszkára borítom, és 1 cm vastagságban kiterítem. Hagyom kihülni. Ha kihült felvágom kicsi kockákra
Ezután lisztbe forgatom majd a felvert tojásba teszem és bő olajban sütöm. Majd kéztörlő papírra szedem, hogy leigya az olajat róla. Én igy szoktam késziteni

818
tej 1 l
búzadara 10 evőkanál
vaníliás pudingpor 3 ek
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
finomliszt 2 evőkanál
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
zsemlemorzsa 3 ek
napraforgó olaj 2 dl
méz 4 teáskanál
porcukor 1 ek
vaníliás cukor 0.5 csomag