r
Nosalty Logó

Vaníliásan rántott tejszívek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Vaníliásan rántott tejszívek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tejbegrízhez

Az édes panírhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 818 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tejbegrízhez

Az édes panírhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 3264 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tejbegrízhez

Az édes panírhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 206 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 818 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    202.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2739.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1285 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 3264 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

A tejbegrízhez

Az édes panírhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tejbegrízhez

  1. A tejbegrízhez a tejet felforralom.
  2. Egy tálban elkeverem a búzadarát, vaníliapudingport, cukrot, a vaníliás cukrot, a sót.
  3. Állandó keverés mellett lassan a tejbe szórom.
  4. Amikor kellően besűrűsödött leveszem a tűzről.
  5. Egy éjszakára hűtőbe teszem.
  6. Szívalakú tésztakiszúróba nyomkodom a hideg tejbegrízt.
  7. Óvatosan kitolom belőle az így készült tejszívet.
  8. Megforgatom a lisztben.
  9. A tojásokhoz hozzáadom a vaníliáscukrot és a reszelt citrom héjat, villával felverem.
  10. Megforgatom a szíveket a vaníliás tojásban.
  11. Végül a zsemlemorzsában.
  12. Egy kis fazon igazítás.
  13. Bő, forró olajban pirosra sütöm.
  14. Meghintem vaníliás porcukorral.
  15. Ízlés szerint lekvárral vagy mézzel kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 50992
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 23.

Ajánló

Hidegen is nagyon finom!:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vaníliásan rántott tejszívek
Szintia 89 recept

Leleplezem: Vaníliásan Rántott Tej(begríz)szívek!:D Első hallásra bizarr, de hagyatkozzunk inkább az ízlelőbimbóinkra!;) Amikor megláttam ezt a receptet Scamorzánál, gondoltam kipróbálom, már csak a gyerekek miatt is. . . Egyáltalán nem ugrálok a tejbegrízért, de nekem nagyon ízlett! A férjem viszont nem tudott elvonatkoztatni a rántott tejbegríz gondolatától! Egyszerűen nem volt hajlandó megkóstolni, pedig amúgy szereti! Megjegyzem tejbegríz szíveket elég macerás készíteni! Nehezebb sütni is! Figyelni kell, hogy ne veszítse el a formáját!

Hozzászólások (6)

Törölt felhasználó

A tejb?l, buzadarából, cukorból pudingból kemény tejbegrízt készítek. Ha megf?tt, egy deszkára borítom, és 1 cm vastagságban kiterítem. Hagyom kihülni. Ha kihült felvágom kicsi kockákra Ezután lisztbe forgatom majd a felvert tojásba teszem és b? olajban sütöm. Majd kéztörl? papírra szedem, hogy leigya az olajat róla. Én igy szoktam késziteni

Törölt felhasználó

Én is így csináltam, igaz csak egyszer, de két fiút is leny?göztem vele!!!! :-)))) Fincsi!!!!

Szintia

 Szuper ötlet!!!

Törölt felhasználó

Nahát ez igazán remek ötlet! Ki fogom próbálni... be kell szerezzek szív alakú formát :D

Szintia

Örülök, hogy tetszik!:))

Szintia

:))

riina

Ezt nalunk gyakran adtak az ovodaban uzsonnara, akkor utaltam, de most, hogy felnöttem magam is keszitettem mar parszor a lanyomnak aki imadja a tejbegrizt. En is ugy keszitem mint Kovacs Lajosne, igy gyorsabban kihül es mar aznap keszen van.

Törölt felhasználó

tetszik, de ismerve saját "türelmetlenségemet", én úgy próbálom ki, hogy egy süt?papírral bélelt tepsibe beleöntöm a bekevert masszát és másnap kis kockákra, vagy tetszés szerinti formákba vágom ?ket és folytatom a megadott m?veletet. Köszi a receptet.

Hozzávalók

A tejbegrízhez

Az édes panírhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek