Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás rebarbaravaj

Vaníliás rebarbaravaj
Vaníliás rebarbaravaj
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiváló kora nyári kenegető édesszájúaknak, és azoknak, akik először kísérleteznének rebarbarával.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Savasít. De attól még finom. :-)
Banánkenyérrel nagyon finom. De süteményekbe töltelékként is jó lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát hámozzuk meg, kockázzuk fel, és néhány kanál mézzel vagy cukorral hagyjuk állni legalább 1 órát. Eközben levet ereszt. 1 óra elteltével szűrjük le, jól nyomkodjuk ki a levét, majd botmixerrel pürésítsük.
  2. Amíg áll a rebarbara, a vajat olvasszuk fel, de ne forrjon, és dobjuk bele a vaníliát. Hagyjuk így pötyögni 10 percet.
  3. Vegyük ki a vaníliát, keverjük hozzá a tejszínt, és hűtsük le a vajat, amíg szilárdulni nem kezd. Ekkor keverjük bele a rebarabarát.
  4. Jól lehűtve kenjük a sütire, briósra, és élvezkedjünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 719
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rebarbarakrém, vaníliás rebarbarakrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

367
rebarbara 4 közepes szár
vaj 15 dkg
habtejszín 1 dl
vanília 0.5 db
cukor 1 teáskanál