r
Nosalty Logó

Vaníliás krémes birsalmalekvárral

helena26
Vaníliás krémes birsalmalekvárral
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótatészta

Vaníliakrém

Csokoládémáz

1192
Kalória
14.3g
Fehérje
139.1g
Szénhidrát
62.5g
Zsír
80.1g
Víz
223.7g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
78.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótatészta

Vaníliakrém

Csokoládémáz

Összesen 1192 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótatészta

Vaníliakrém

Csokoládémáz

Összesen 7146 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótatészta

Vaníliakrém

Csokoládémáz

Összesen 311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 1192 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    375.1 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3706.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    968 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1324 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    834.6 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    480.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    808 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1316 micro
Összesen 7146 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A tojást és a cukrot felverjük habosra.
  2. Apránként hozzáadagoljuk a vizet és az olajat. Végül a sütőporos lisztet.
  3. Felét egy kivajazott tepsibe kanalanként szétrakjuk.
  4. A másik felébe kakaót keverünk, és kiegészítjük a világos piskótát, kicsit megrázzuk a tepsit, hogy a piskóta magától elsimuljon.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. A tejet a vaníliás pudingporral és az 5 ek cukorral sűrűre főzzük.
  7. Kihűlve hozzákeverjük a vajat, és mixerrel habosra verjük, majd 0,5 dl rummal ízesítjük.
  8. A piskótát megkenjük birsalmalekvárral, majd rásimítjuk a krémet.
  9. A vajat elolvasztjuk (legyen jó forró), levesszük, és hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét. Addig kevergetjük, amíg össze nem olvad, majd lassanként az olajat is hozzákeverjük.
  10. A krémre simítjuk langyosan.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x40

Befőzés volt birsalmából, és gondoltam, kipróbálom ezzel a lekvárral a krémest. Nagyon finom lett!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek