Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás desszert sütés nélkül

Vaníliás desszert sütés nélkül
Vaníliás desszert sütés nélkül
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán gyorsan összedobható, hűsítő desszert meleg napokra. Magam kreáltam hétvégi grillezéshez.

hozzávalók / 6 adag

  • kb. 20 dkg vajas keksz
  • 10 dkg babapiskóta
  • 3 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 1 csapott ek étkezési keményítő
  • 1 nagy poharas tejföl (450 g-os)
  • reszelt citromhéj
  • 15-20 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 2 tasak bourbon vaníliás cukor
  • 1 tasak expressz zselatinfix

ajánlat

Gyümölcsdarabokat is keverhetünk a krémbe.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat kikeverjük a keményítővel és a tejjel, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  2. A tejfölt kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, majd hozzáadjuk a zselatinfixet és a kihűlt tojásos krémet. A krémből félretesszük kb. 1/4-et részét, ez megy majd a süti tetejére.
  3. A babapiskótát felkockázzuk 1x1 cm-es darabokra, és a krémbe keverjük.
  4. Egy kb. 20x30 cm-es tepsi vagy sütőtál alját kirakunk egy sor keksszel, és rákanalazzuk a piskótás krémet. Egyenletesen elsimítjuk, és a tetejét keksszel befedjük. A félretett krémet rákenjük a süti tetejére, és hűtőbe tesszük dermedni.
  5. Másnap szeleteljük.
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 1200 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 605
elküldve: 23
receptkönyvben: 468
elkészítve: 13/27
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás kánikula-süti, vaníliakrémes sütemény, hűsítő szelet

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lenartandi
lenartandi Fri, 2013-05-24 15:36

Szia! Szerinted használhatnám a Horváth Rozi-féle étkezési zselatint is? Valahogy azt szoktam meg, a másikat még nem próbáltam. Köszi a választ!

klivi
klivi / klivi Sat, 2013-05-25 16:22

Persze, használhatod azt is, de azt előtte fel kell melegíteni valamennyi folyadékban. Sok sikert!

petrezselyem
petrezselyem Wed, 2013-05-22 11:21

Nagyon jó ötlet és a látvány is nagyon ínycsiklandó!MENTE!Mindenképpen kipróbálom!
Köszi,hogy megosztottad velünk!
Petrezselyem

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-05-21 19:11

Látvány, íz, finomság, gyorsaság,... kell ennél több?
Csoda jó, köszönöm a receptet. :)
Éva-Anyóca