Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás almával töltött rizsfelfújt

Vaníliás almával töltött rizsfelfújt
Vaníliás almával töltött rizsfelfújt
79 perc / előkészület: 35 perc főzés: 4 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szánkózás (és szánkóztatás!) után igazi jutalom ez a gyümölccsel gazdagított, ízletes rizskoch.
Igyunk mellé egy csésze jó forró teát, és gyönyörködjünk tovább a hóesésben. :)

hozzávalók / 6 adag

A rizsfelfújthoz

Az almás réteghez

ajánlat

Készíthetünk hozzá vanília-/borsodót, de nagyon finom felmelegített lekvárral is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst hideg, a mazsolát meleg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük őket.
  2. A tejet 30 g vajjal, 60 g cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk. Beleszórjuk a rizst, lassú tűzön, félrebillentett fedő alatt, gyakran megkeverve puha-sűrű péppé főzzük, kb. 25 perc alatt, majd langyosra hűtjük.
  3. Az almát a vajon megpároljuk pár perc alatt, rászórjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat.
  4. A sütőt előmelegítjük, és egy közepes méretű sütőtálat kikenünk 1 ek vajjal, beszórjuk a zsemlemorzsával (a felesleget kiöntjük).
  5. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény, majd 60 g apránként hozzáadott cukorral fényes, tömör habbá verjük.
  6. A sárgákat habosra keverjük a vaníliás cukorral, majd a mazsolával együtt a rizshez adjuk.
  7. Kíméletesen (lyukas fakanállal), több részletben beleforgatjuk a tojáshabot, végül felét a sütőtálba öntjük-simítjuk.
  8. Rákanalazzuk a vajas-fahéjas almaszeleteket, és ráöntjük a maradék rizses tojáshabot.
  9. Aranybarnára sütjük. Tálalás előtt 10-15 percet pihentessük, majd szórjuk meg kevés porcukorral!
  10. Langyosan a legfinomabb, de ha előre elkészítjük, mikróban is felmelegíthető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 764
elküldve: 4
receptkönyvben: 247
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás rizskoch, fahéjas-almás rizsfelfújt, rizsfelfújt almával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

virvic
virvic Thu, 2014-09-11 14:56

Ma találtam rá, gyorsan el is készítettem! :-) Nagyon finom lett! Könnyű, habos, és az alma isteni ötlet! Köszi a receptet! :-)

514
tej 7.5 dl
rizs 150 g
mazsola 100 g
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 30 g
cukor 120 g
tojás 4 db
1 csipet
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 2 ek
alma 500 g
vaj 40 g
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 kávéskanál
porcukor 2 ek