r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos-narancskrémes szelet

MandyBaby
Vaníliapudingos-narancskrémes szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A narancsos töltelékhez

A tetejére

1680
Kalória
27.2g
Fehérje
240.9g
Szénhidrátok
67.7g
Zsír
164.9g
Víz
220.7g
Koleszterin
7.2g
Rost
106.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A narancsos töltelékhez

A tetejére

Összesen 1680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A narancsos töltelékhez

A tetejére

Összesen 10090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A narancsos töltelékhez

A tetejére

Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1913.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 1680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.3 g

Zsír

  • Összesen
    406.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    1324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11480.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    420 mg
  • Kálcium
    3284 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    4510 mg
  • Nátrium
    2739 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1445.7 g
  • Cukor
    640 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    989.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1826 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    85 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    1069 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1717 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    1006 micro
  • β-crypt
    474 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2160 micro
Összesen 10090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és belereszeljük a megmosott gyümölcsök héját.
  2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejfölt. Simára keverjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Jól összekeverjük, majd a tepsibe öntjük.
  4. 15-20 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba.)
  5. Ha kihűlt, kettévágjuk.
  6. A krémhez a pudingból és a tejből sűrű krémet főzünk, ízesítjük, és hozzákeverjük a vajat.
  7. A narancsokat apró kockára vágjuk. Serpenyőbe tesszük, rászórjuk a cukrokat, és kissé megpirítjuk.
  8. Ezután leszűrjük, és a gyümölcsöt a pudingba tesszük.
  9. A tésztát meglocsoljuk a narancsok félretett levével, majd rákenjük a krémet.
  10. A tetejét tortabevonóval vonjuk be.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szerettem volna valamit kitalálni a narancsból, amit Ciprusról kaptunk. Ez sült ki belőle. :)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Így nevelj kaprot a kertedben, hogy bő termésű legyen

A kapor az egyik legmegosztóbb fűszernövény: vannak, akik minden ételben el tudnak képzelni egy kevéskét belőle, míg az ellentábor már az illatát (szagát?) sem bírja elviselni. Ha úgy érzed, a te kertedben ott a helye, akkor olvass tovább, hogy a lehető legtöbb teremjen belőle!

Top Receptek