r
Nosalty Logó

Csigakaraván

Olaszné Anci
Csigakaraván
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csiga csápjaihoz

327
Kalória
7.1g
Fehérje
58.6g
Szénhidrátok
5.9g
Zsír
26.5g
Víz
120.3g
Koleszterin
569.8mg
Rost
35g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csiga csápjaihoz

Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csiga csápjaihoz

Összesen 1953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csiga csápjaihoz

Összesen 182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2875.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    841 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    1262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.5 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    159 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 1953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A sárgákat a cukorral habosra keverjük.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük.
  4. A habot a sárgákba keverjük, majd lazán beleforgatjuk a sütőporral elkevert pudigporokat.
  5. Sütőpapírral kibélelt, 30x35 cm-es sütőlemezre simítjuk.170 fokon 12 perc alatt megsütjük.
  6. A töltelékhez megfőzzük a pudingot.
  7. Ha a tészta kisült, cukorral meghintett papírra borítjuk. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  8. A még forró tölteléketelkenjük a tésztán úgy,hogy az alsó szélén több puding legyen.
  9. A papír segítségével a kép alapján felgöngyöljük.
  10. A végén a csokirudacskákat a helyére szurkáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30

Mindig keresek valami olyan receptet, amivel a pici unokáimnak örömet okozhatok. Szerintem ezzel minden nagymama így van. Nagyon egyszerű és gyors süti, és igazán örültek neki a gyerekek!

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...