r
Nosalty Logó

Diós rakottas sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Diós rakottas sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokikrémhez

Összesen 1685 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokikrémhez

Összesen 8427 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokikrémhez

Összesen 297 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1475.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.2 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1685 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.9 g

Zsír

  • Összesen
    371.6 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    1310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7377.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1867 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    1938 mg
  • Nátrium
    2928 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1110.8 g
  • Cukor
    585 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    1079 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1981 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1370 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1372 micro
Összesen 8427 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 297 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokikrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét habosra verjük a cukorral, majd lassan beleadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és a diót.
  2. Majd egy közepes enyhén zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. Mikor megsült, ebben hagyjuk kihűlni, és ebben töltjük is.
  4. A pudingot a tejjel sűrűre főzzük. A tojássárgáját 10 dkg cukorral fehéredésig keverjük, majd a kihűlt pudinghoz lassan hozzáadjuk.
  5. A margarint a maradék cukorral habosra keverjük, és felét a sárga masszához adjuk, ezt simára keverjük.
  6. Csokis krém: a pudingot tejjel sűrűre főzzük, és belekeverjük az olvasztott csokoládét, ezt jól felfőzzük sűrűre, és hűlni hagyjuk, majd a maradék margarinnal simára keverjük.
  7. A tepsiben kihűlt tésztát megkenjük az összes sárga krémmel, ezután befedjük a háztartási keksszel, majd erre egyenletesen elsimítjuk a csokoládés krémet, és kókuszreszelékkel megszórjuk.
  8. Hideg helyen tároljuk, és másnap vizes késsel kockára szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9243
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Diós rakottas sütemény
Gabimami58 139 recept

Amikor elkezdtem készíteni ezt a régen kapott receptet, arra gondoltam, vajon milyen sikere lesz. Csak ajánlani tudom mindenkinek, mert nagyon finom és kiadós. Hamar el is fogyott, azt kérdezték, Mama van még belőle? Ugye holnap is ilyet sütsz!

Hozzászólások (2)

zafirov

Mekkora tepsi az ideális?

Gabimami58

Szia zafirov! A diós rakottasnál nagy méret? tepsi,melynek mérete:39cm hosszú,és 30 cm széles. Jó sütést kivánok,ha valamit nem értesz nyugodtan kérdezz! Üdv...Gabimami58

Éva-Anyóca

csodás, lehet mandulával is készíteni?? :) Allergia miatt...:( Éva-Anyóca

Gabimami58

Szia Éva! Igen készítheted mandulával is nyugodtan..:) S?t én volt amikor sárgabarack magot megszárítottam és azt törtem meg azzal helyettesítettem be a diót.. Mégis finom lett..:) Lécike szavazz a lecsomra,s ha lehet minél többen tegyétek meg naponta 1x-er lehet gépr?l és telóról is.. Nagyon köszönöm a segítséget. Üdv Gabimami..

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokikrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek