r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos mézes Olgitól

Németi Olga
Vaníliapudingos mézes Olgitól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Krémhez

Tésztához

Csokimáz

1264
Kalória
15.2g
Fehérje
148.5g
Szénhidrátok
68.7g
Zsír
30.4g
Víz
31.3g
Koleszterin
6.3g
Rost
69.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Krémhez

Tésztához

Csokimáz

Összesen 1264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Krémhez

Tésztához

Csokimáz

Összesen 7577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Krémhez

Tésztához

Csokimáz

Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 1264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    412.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4298 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1290 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    890.9 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3601 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3380 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2649 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 7577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

Krémhez

  1. A 3 cs. pudingport összekeverjük a cukorral, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, és csomómentesre keverjük. Megfőzzük.
  2. Még melegen robotgép vagy kézi habverő segítségével belekeverjük a margarint, de ezt is fokozatosan (én kb. 5 dekánként adagoltam bele).

Tésztához

  1. 1 egész tojást 15 dkg cukorral elkeverünk, aztán hozzáadunk 3 dkg vajat, 3 ek mézet, 3 kanál tejet és 1 kk szódabikarbónát. Ezt a masszát gőz fölött sűrűre főzzük.
  2. Melegen 40 dkg lisztet és 5 dkg kakaóport hozzáadunk. A tésztát összegyúrjuk, és jó fél órát pihenni hagyjuk. Ezután 4 részre osztjuk, kb. késfoknyi vastagra nyújtjuk a lapokat, és 180 fokos sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük őket.
  3. Közben elkészítjük a krémet.
  4. Már kenhetjük is a kihűlt lapokra a krémet. Minden réteget alaposan, de óvatosan megnyomkodunk. A negyedik lapot csak éppen bekenjük a krémmel. Erre jöhet is a csokimáz.

Csokimáz

  1. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk a margarinnal, belekeverjük az olajat. Cseppet hagyjuk hűlni, majd a szépen eloszlatjuk a tésztán.
  2. Megvárjuk, míg lehűl, eztán hűtőbe tesszük, és egy éjszakát pihentetjük, hogy megpuhuljanak a lapok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 32 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Tavaly már készítettem egy pudingos szeletet, ott sima mézes lap volt a tészta és csokipudingos a töltet. Most megfordítottam, csokis a tészta és vaníliás a krém. Nagyon gyorsan elkészíthető, mert nem kell kivárni, hogy meghűljön a krém. Viszont mézes volta miatt meg kell várjuk, hogy megpuhuljon a tészta....

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...