Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babapiskótás mézes krémes

Babapiskótás mézes krémes
Babapiskótás mézes krémes
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptet a neten találtam, és sajnos rosszak voltak az arányok benne, így az első adag tészta a kukában landolt, ez nálam nem jellemző! De nem adtam fel, saját magam által összeállított hozzávalókkal, átméretezéssel, tökéletesre sikerült a sütemény. Egy nagyon finom, kiadós és látványos süti lett belőle, így most már bátran ajánlom az elkészítését!

hozzávalók / 6 adag

Mézes lapok

Krém

Rétegezéshez

Máz

ajánlat

Mézes tészta révén minél tovább áll, annál puhább és finomabb lesz a tésztája. Persze azt mondanom sem kell, hogy a krém végett hidegen kell tárolnunk!

Tipp: én sajnos meggy aromát nem kaptam, rummal pótoltam, de így is tökéletes lett.

Szólj hozzá!

elkészítés

Mézes lapok

  1. Egy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük.
  2. A lisztet a tűzről levett masszával összegyúrjuk, kettéosztjuk, és két lapot sütünk belőle úgy, hogy
  3. kb. 35x24 cm nagyságúra nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és egy sütőpapíros tepsi hátlapján 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
  4. De vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk!!!

Krém

  1. A tejet, 2 cs vaníliás cukrot és a pudingport a szokásos módon megfőzzük, és teljesen kihűtjük.
  2. A vajat, margarint, porcukrot és 2 cs vaníliás cukrot habosra keverünk, majd adagokban hozzáadjuk a kihűlt pudingot is, ezután a felhasználásig hidegre tesszük.

Rétegezéshez

  1. Összeállítás: egy tálcára tesszük az egyik kihűlt mézes lapot, rákenjük a fele vaníliás krémet, erre egy sor rumos, aromás tejbe mártogatott piskóta következik, majd a krém másik felével óvatosan bekenjük.
  2. Végül betakarjuk a másik mézes lapunkkal, kicsit lenyomjuk a tetejét, de csak finoman, nehogy kinyomjuk a krémet belőle.
  3. Ezután alufóliával betakarva másnapig hidegre tesszük.

Máz

  1. Bevonás: a csokoládét darabokra tördeljük,, és egy tálba rakjuk, a szintén kisebb kockákra vágott margarinnal együtt.
  2. Egy fazékban kevés vizet melegítünk, a gőz fölé rakjuk a tálat, és összeolvasztjuk a csokit a margarinnal, végül a sütemény tetejére simítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 91 708
elküldve: 32
receptkönyvben: 890
elkészítve: 41/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes krémes babapiskótával, mézes krémes, mézes lapok krémmel és babapiskótával rétegezve

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Sat, 2014-04-26 13:44

Gratulálok a sütidhez...hasonlót szoktam sütni,de én a tésztánál a margarin helyett zsírt használok,mert 2-3 óra állás után teljesen megpuhul a tészta....még a Nagyikámtól kaptam a receptet....van mikor a krémet is az eredeti ( grízes ) krémmel, vagy citromos krémmel készítem....Még egyszer gratulálok...nagyon gusztusos.

1591
cukrozatlan kakaópor 1 ek
méz 2 ek
tojás 2 db
porcukor 20 dkg
vaj 5 dkg
szódabikarbóna 1 kk
finomliszt 40 dkg
vaníliás pudingpor 3 tasak
tej 1 l
vaj 25 dkg
margarin 10 dkg
vaníliás cukor 4 csomag
porcukor 20 dkg
babapiskóta 20 dkg
tej 2 dl
rum 1 ek
rumaroma 5 csepp
tortabevonó 15 dkg
margarin 6 dkg