Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes tejfölös pudingos szelet

Mézes tejfölös pudingos szelet
Mézes tejfölös pudingos szelet
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen és gyorsan elkészül, nagyon finom sütemény.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Gőz felett melegítsük össze a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval.
  2. A lisztet szitáljuk össze a szódabikarbónával és a sóval (adhatunk hozzá őrölt fahéjat is), majd a lehűlt mézes masszával gyúrjuk össze.
  3. A tésztát osszuk háromfelé, és formáljunk gombócokat belőle. Tegyük hűtőbe kb. 30 percre.
  4. A gombócokat lisztezett felületen nyújtsuk kb 30 x 20 cm-es lapokká, és vajazott, lisztezett tepsi hátán előmelegített, 180 °C-os sütőben süssük kb 10 percig.
  5. A kihűlt lapokat töltsük meg a krémmel, és hagyjuk egy éjszakán át puhulni. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Krémhez

  1. A pudingport és a lisztet keverjük simára 1,5 dl tejjel. A maradékot forraljuk fel, öntsük hozzá a pudingos tejet, és főzzük sűrű krémmé.
  2. Még forrón keverjük a tejfölt a pudinghoz. Párszor átkeverve hűtsük ki.
  3. A vajat habosítsuk ki a cukorral, majd végül keverjük simára a pudingos résszel, és osszuk kétfelé.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1 309
össznézettség: 208 361
elküldve: 48
receptkönyvben: 1 266
elkészítve: 60/60
Facebookon megjelent: 1

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
112 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos mézes krémes, tejfölös mézes krémes, mézes sütemény pudingos krémmel

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vivienkirálykisasszony
Vivkó / Vivienkirálykisasszony Sat, 2018-11-17 11:25

Sziasztok! Én is megsütöttem a sütit. Én tökéletesen ki tudtam nyújtani, annyi, hogy nem tettem hűtőbe, és sütőpapírra nyújtottam ki, azon sütöttem meg, nem vajaztam. Viszont a krém az én szájízemnek egy kicsit vajas. Az elején vacilláltam, hogy beletegyem-e egyáltalán (mert olyan szépen összeállt a pudingos krém, és sokalltam a 200 gr vajat illetve mivel véletlenül cukrozott pudingport vettem, így a cukor mennyiséget is leredukáltam. Egyébként a tésztát többször fogom sütni, legközelebb kevesebb vajjal, vagy anélkül :) köszi a receptet. Üdv. Vivi

Anzsalej
Anzsalej Mon, 2018-03-12 14:28

A hétvégén én is megsütöttem, gyakorló, rutinos sütőnek számítok. A tészta viszont engem is megizzasztott. A méz annyira megkeményíti, hogy szinte lehetetlenség elnyújtani. Legközelebb mindenképp teszek bele tejet vagy tejfölt, ami egy kissé lazítja a tésztát. Nem gondolom, hogy az a megoldás, hogy nyújtásig melegen tartom, mert a nyújtásnál akkor is merevedik. Aki most kezd hozzá, az tényleg tegyen hozzá némi folyadékot, mert azzal csak megkönnyíti a munkáját. A krém viszont nagyon finom, tökéletes az állaga.

nana43
nana43 Wed, 2017-12-20 17:35

Mivel már van tapasztalatom a mézes tészta sütésével kapcsolatban, ezért merem javasolni, hogy a tésztát melegen kell tartani a nyújtásig, mert különben nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem nyújtható. Frissen tartó fóliába csomagolva, tálcán, vagy tányéron gőz felett felett tartjuk, esetleg megfordított fedő tetején.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2017-05-19 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-11-16 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2016-11-15 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Edit1206
Edit1206 Sat, 2016-03-26 15:53

Az utóbbi 1évben harmadjára sütöttem meg ezt a sütit, most éppen Húsvétra. Ez úgy tökéletes ahogy van, a tésztája és a krém is. Nagyon fincsi és mutatós, csak ajánlani tudom :-)

bogica5
Detty / bogica5 Thu, 2015-10-01 09:50

Kedves sütögető társaim!
Bocsánat hogy beleszólok, de szeretnék egy kis technológiai tanácsot adni a tésztával kapcsolatban! Nagyon sokat sütöm a Lajcsi szeletet, úgyhogy bőven van tapasztalatom! A mézes tésztát meleg, vagy langyos helyen kell tartani nyújtás előtt. Ugyanis a méz keményít, minél jobban hűl, annál keményebb lesz a tészta, és nehezebb vele dolgozni. Az edényt a tűzről félrehúzva, a tésztát letakarva a gőzös edényben hagyom a gombócokat nyújtásig. Soha nem tört, és könnyen nyújtható a tészta! Nem okoskodni akartam, csak egy jótanács!
Üdv. mindenkinek: Bogica

bartaibi33
bartaibi33 Sat, 2014-12-27 22:22

Megsütöttemés nagy sikert arattam vele!A tésztával semi gondom nem volt ez így tökéletes ahogy le van írva! Köszönöm.

anta
anta Fri, 2014-12-26 19:45

Én a tészta hozzávalóit csak simán ( nem gőz felett ) dolgozom össze. A tésztát 2 enyhén lisztezett sütőpapír között nyújtom ki, így rakom a tepsi hátára is. Természetesen csak alul van sütőpapír a felsőt lehúzom. Nekem ez a technika tökéletesen bevált, nem ragad, jól dolgozható. A krémhez 1 reszelt citrom héját is szoktam adni, ettől még finomabb.

angyalka666
angyalka666 Thu, 2014-12-25 06:55

Sziasztok!!
Nekem sikerült a süti, isteni finom lett, köszönöm a receptet! A tésztánál csak annyi bajom volt, hogy nehezen nyújtottam és kicsit a széleit foltozgatni kellett emiatt. A krém fincsi lett, én csokival borítottam a tetejét! Ja és ahogy a hűtőből kivettem a tésztát, nem rögtön nyújtottam hanem kicsit hagytam a melegen....lehet ez is számít...

Ivett 90
Ivett 90 Tue, 2014-12-23 16:06

Sajnos nekem sem jött össze, a tészta összedolgozásánál nem volt gond, viszont a nyújtásnál már annál inkább. Ha liszteztem, széttört az egész, ha kevesebb lisztet használtam, akkor pedig leragadt... a három tészta lappal tudtam kísérletezni, de mostanra már meguntam. :)

mflora93
mflora93 Mon, 2014-12-22 16:24

Kedves Judit,

Nem tudom, hogy én rontottam-e el valamit, bár mindent a leírtak szerint csináltam, de a tészta gyúrhatatlan lett, száraz és morzsolódik szét. Esetleg van valami jó tanácsod erre?
Köszönöm, és kellemes ünnepeket!

nautilus13
Judit69 / nautilus13 Mon, 2014-12-22 19:16

Kedves mflora93!
Hű, sajnálom :( - én már többször megsütöttem, nekem csak a tészta széle repedezik egy kicsit nyújtáskor . Ez a tésztája a lajcsi szeletnek is. Nem lett esetleg túl lisztezve nyújtáskor ?
Judit

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2014-12-21 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2014-12-20 03:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

nautilus13
Judit69 / nautilus13 Fri, 2014-12-19 06:45

Igen valóban lemaradt és köszönöm az észrevételt ! Helyesbítettem.
tehát : - 20 dkg vaj
- 18 dkg porcukor
Judit

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2014-12-19 02:23

Kedves Judit,
igen kimaradt a krémnél, hogy mennyi vajjal ÉS mennyi cukorral kell a kettőt habosra keverni.

Hasibecker
Hasibecker Thu, 2014-12-18 21:28

Kedves Judit69 !
Mennyi vajjal kell a pudingos krémet kikeverni?
Szerintem kimaradt a krém hozzávalóiból.
Marika

825
vaj 5 dkg
méz 2 ek
porcukor 18 dkg
tojás 2 db
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 45 dkg
szódabikarbóna 1 teáskanál
1 csipet
fahéj 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 3 tasak
finomliszt 1 csapott ek
tej 6 dl
tejföl 300 ml
vaj 20 dkg
porcukor 18 dkg