r
Nosalty Logó

Mézes tejfölös pudingos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Mézes tejfölös pudingos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 830 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 6641 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 292 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 830 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    289.3 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1075 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3422.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1205 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    925.7 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 6641 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 292 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Gőz felett melegítsük össze a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval.
  2. A lisztet szitáljuk össze a szódabikarbónával és a sóval (adhatunk hozzá őrölt fahéjat is), majd a lehűlt mézes masszával gyúrjuk össze.
  3. A tésztát osszuk háromfelé, és formáljunk gombócokat belőle. Tegyük hűtőbe kb. 30 percre.
  4. A gombócokat lisztezett felületen nyújtsuk kb 30 x 20 cm-es lapokká, és vajazott, lisztezett tepsi hátán előmelegített, 180 °C-os sütőben süssük kb 10 percig.
  5. A kihűlt lapokat töltsük meg a krémmel, és hagyjuk egy éjszakán át puhulni. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Krémhez

  1. A pudingport és a lisztet keverjük simára 1,5 dl tejjel. A maradékot forraljuk fel, öntsük hozzá a pudingos tejet, és főzzük sűrű krémmé.
  2. Még forrón keverjük a tejfölt a pudinghoz. Párszor átkeverve hűtsük ki.
  3. A vajat habosítsuk ki a cukorral, majd végül keverjük simára a pudingos résszel, és osszuk kétfelé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 170
  • Össznézettség: 305243
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 18.

Receptkategóriák

Mézes tejfölös pudingos szelet
Judit69 115 recept

Könnyen és gyorsan elkészül, nagyon finom sütemény.

Hozzászólások

Hasibecker

Kedves Judit69 ! Mennyi vajjal kell a pudingos krémet kikeverni? Szerintem kimaradt a krém hozzávalóiból. Marika

Gabys

Kedves Judit, igen kimaradt a krémnél, hogy mennyi vajjal ÉS mennyi cukorral kell a kett?t habosra keverni.

Judit69

Igen valóban lemaradt és köszönöm az észrevételt ! Helyesbítettem. tehát : - 20 dkg vaj - 18 dkg porcukor Judit

angyalka666

Köszönjük! :)

Törölt felhasználó

Kedves Judit, Nem tudom, hogy én rontottam-e el valamit, bár mindent a leírtak szerint csináltam, de a tészta gyúrhatatlan lett, száraz és morzsolódik szét. Esetleg van valami jó tanácsod erre? Köszönöm, és kellemes ünnepeket!

Judit69

Kedves mflora93! H?, sajnálom :( - én már többször megsütöttem, nekem csak a tészta széle repedezik egy kicsit nyújtáskor . Ez a tésztája a lajcsi szeletnek is. Nem lett esetleg túl lisztezve nyújtáskor ? Judit

Törölt felhasználó

Sajnos nekem sem jött össze, a tészta összedolgozásánál nem volt gond, viszont a nyújtásnál már annál inkább. Ha liszteztem, széttört az egész, ha kevesebb lisztet használtam, akkor pedig leragadt... a három tészta lappal tudtam kísérletezni, de mostanra már meguntam. :)

angyalka666

Sziasztok!! Nekem sikerült a süti, isteni finom lett, köszönöm a receptet! A tésztánál csak annyi bajom volt, hogy nehezen nyújtottam és kicsit a széleit foltozgatni kellett emiatt. A krém fincsi lett, én csokival borítottam a tetejét! Ja és ahogy a h?t?b?l kivettem a tésztát, nem rögtön nyújtottam hanem kicsit hagytam a melegen....lehet ez is számít...

Törölt felhasználó

Én a tészta hozzávalóit csak simán ( nem g?z felett ) dolgozom össze. A tésztát 2 enyhén lisztezett süt?papír között nyújtom ki, így rakom a tepsi hátára is. Természetesen csak alul van süt?papír a fels?t lehúzom. Nekem ez a technika tökéletesen bevált, nem ragad, jól dolgozható. A krémhez 1 reszelt citrom héját is szoktam adni, ett?l még finomabb.

bartaibi33

Megsütöttemés nagy sikert arattam vele!A tésztával semi gondom nem volt ez így tökéletes ahogy le van írva! Köszönöm.

Detty

Kedves sütöget? társaim! Bocsánat hogy beleszólok, de szeretnék egy kis technológiai tanácsot adni a tésztával kapcsolatban! Nagyon sokat sütöm a Lajcsi szeletet, úgyhogy b?ven van tapasztalatom! A mézes tésztát meleg, vagy langyos helyen kell tartani nyújtás el?tt. Ugyanis a méz keményít, minél jobban h?l, annál keményebb lesz a tészta, és nehezebb vele dolgozni. Az edényt a t?zr?l félrehúzva, a tésztát letakarva a g?zös edényben hagyom a gombócokat nyújtásig. Soha nem tört, és könnyen nyújtható a tészta! Nem okoskodni akartam, csak egy jótanács! Üdv. mindenkinek: Bogica

Edit1206

Az utóbbi 1évben harmadjára sütöttem meg ezt a sütit, most éppen Húsvétra. Ez úgy tökéletes ahogy van, a tésztája és a krém is. Nagyon fincsi és mutatós, csak ajánlani tudom :-)

Judit69

Kedves Edit ! Köszönöm :))

nana43

Mivel már van tapasztalatom a mézes tészta sütésével kapcsolatban, ezért merem javasolni, hogy a tésztát melegen kell tartani a nyújtásig, mert különben nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem nyújtható. Frissen tartó fóliába csomagolva, tálcán, vagy tányéron g?z felett felett tartjuk, esetleg megfordított fed? tetején.

Anzsalej

A hétvégén én is megsütöttem, gyakorló, rutinos süt?nek számítok. A tészta viszont engem is megizzasztott. A méz annyira megkeményíti, hogy szinte lehetetlenség elnyújtani. Legközelebb mindenképp teszek bele tejet vagy tejfölt, ami egy kissé lazítja a tésztát. Nem gondolom, hogy az a megoldás, hogy nyújtásig melegen tartom, mert a nyújtásnál akkor is merevedik. Aki most kezd hozzá, az tényleg tegyen hozzá némi folyadékot, mert azzal csak megkönnyíti a munkáját. A krém viszont nagyon finom, tökéletes az állaga.

Vivesz

Sziasztok! Én is megsütöttem a sütit. Én tökéletesen ki tudtam nyújtani, annyi, hogy nem tettem h?t?be, és süt?papírra nyújtottam ki, azon sütöttem meg, nem vajaztam. Viszont a krém az én szájízemnek egy kicsit vajas. Az elején vacilláltam, hogy beletegyem-e egyáltalán (mert olyan szépen összeállt a pudingos krém, és sokalltam a 200 gr vajat illetve mivel véletlenül cukrozott pudingport vettem, így a cukor mennyiséget is leredukáltam. Egyébként a tésztát többször fogom sütni, legközelebb kevesebb vajjal, vagy anélkül :) köszi a receptet. Üdv. Vivi

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek