r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos-diós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Vaníliapudingos-diós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 1012 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 10117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1129.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 1012 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    480.6 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11299.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    3630 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    4076 mg
  • Nátrium
    2675 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1312.5 g
  • Cukor
    689 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2813 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2668 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1733 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 10117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 5 cipót készítünk a lisztből, vajból, porcukorból, 1 tojásból, 1 cs sütőporból és a tejből.
  2. 2 lapot sütünk a tepsi hátán. Hagyjuk kihűlni.
  3. 3 lapot kinyújtunk (a szélessége csak fele legyen mint a tepsi, vagy picit szélesebb), és megtöltjük.
  4. A töltelékhez összekeverjük a diót, tejet, és a porcukrot.
  5. Feltekerjük mint a rétest, és tepsiben megsütjük, csak külön ezt a három tekercset.
  6. A krémhez a tejet a pudinggal, cukorral megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A Ramat a porcukorral habosra keverjük, és a hideg pudinggal összekeverjük. Ne keverjük a mixerrel sokáig, mert kicsapja a margarint és csúnya lesz, de ízre változatlan.
  7. 1 lapot leteszünk a tepsibe, a krém 1/3 részével megkenjük, ráfektetjük a 3 rudat elosztva, és a krémet a rudak közé, meg a tetejére kenjük. Rátesszük a másik lapot, a tetejét csokival leöntjük.
  8. Hűtőbe tesszük, legalább 6 órát pihentetjük, hogy megpuhuljon a tésztája, különben vághatatlan lesz, majd hidegen hosszába három csíkra vágjuk, pont a tekercsek között, keresztbe pedig jó vastagra, hogy nagyot lehessen harapni belőle.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5948
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 07.

Ajánló

Néhány megjegyzés:  Nyári kánikulában ne süssük, mert pillanatok alatt megolvad a krémje, és csak kiskanállal lehet enni a sütőport semmiképpen se hagyjuk ki a diós töltelékből, mert attól lesz fekete ne süssük alacsony tepsiben, minimum 5 centi magas legyen, mert ez egy magas süti a puding sokkal keményebb legyen, mint amikor sima pudingot főzünk, különben folyni fog a krém amikor összekeverjük a margarinnal, ne sokáig keverjük, épp csak elkeveredjen, és ha azt vesszük észre, hogy apró fehér görcsök vannak a krémben, és sehogy sem bírjuk elkeverni őket, AZONNAL hagyjuk abba a keverést, mert ez azt jelenti h kicsapta a margarint a tetejére mindenképpen étcsokis bevonót tegyünk, ne tejcsokisat, mert azzal nem az igazi vigyázzunk, h a két lap beleférjen a tepsibe, mert sütés után megkeményedik, és ha ripityára törik, úgy nem az igazi, bár megszívja magát annyira, hogy ettől még tálalható a három tekercset ne túl szorosan tekerjük fel, mert különben kirepednek tálalás előtt vágjuk körbe a késsel a szélét, hogy elválasszuk a tepsitől  

Receptkategóriák

Ez a recept a nagymamám ősrégi receptjei közül származik. Előre is elnézést kérek, ha néhol homályos a megfogalmazás, vagy a mennyiség, de a mama nem adott az ilyenekre, ő tapasztalatból főzött... Rengeteg ilyen elsárgult fecniről legépelt recept van még a tarsolyomban, néhányat még közzéteszek.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?