Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-mazsolás pálmalevél

Túrós-mazsolás pálmalevél
Túrós-mazsolás pálmalevél
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiskoromban, ha anyukámmal piacra mentünk szombaton, a kedvenc pékségünkben mindig kaptam péksütit. Életem első öt évének legnagyobb dilemmája a pálmalevél kontra mazsolás-túrós táska volt.
Azóta olyan igazi pálmalevelet, rendes vajas tésztából már nem nagyon lehet kapni, a túrós batyuk sem a régiek, én meg folyton diétán vagyok. Gyermekkorom dilemmája így megmaradt, és így módosult : ha már egyszer bűnözök, kinek engedjek? Kérem szépen, ez a  tökéletes megoldás: a kettő ötvözete. (Azon meg még gondolkozom, hogy a kakaós csiga ízvilágát milyen formában lehetne belecsempészni...:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha valaki vendégeket vár, kettészedheti a tésztát, még a mazsolázás előtt. Ha az egyik felét ezen a módon készíti, a másik felét meg nem cukrozza, hanem pl. reszelt sajttal szórja meg, akkor édes és sós is van - plusz meló nélkül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőport és a lisztet egy tálban összekeverjük.
  2. A mazsolát tíz percre meleg vízbe áztatjuk.
  3. Mélyedést csinálunk a  liszt közepébe, és belekockázzuk a hideg vajat, belemorzsoljuk a túrót.
  4. A mazsolát kinyomkodjuk, leszárítjuk, és szintén a tálba küldjük.
  5. Jól összedolgozzuk az egészet, úgy, hogy teljesen homogén tésztát kapjunk. Gyorsan kell vele dolgozni, különben nagyon ragad!
  6. Lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk. A két hosszabbik oldalát a tészta közepéig hajtjuk, majd az egyik oldalt ráhajtjuk a másikra. 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük.
  7. Másnap lisztezett felületen újra téglalap alakúra nyújtjuk, cukorral lazán megszórjuk, és az előző módszerrel megint meghajtogatjuk.
  8. Éles késsel vékony szeleteket (kb. 1 cmeseket) vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  9. Előmelegített sütőbe toljuk, kb. 15 percig sütjük, mikor már nem nyers a tészta, kihúzzuk, és az egészet megszórjuk cukorral még egyszer.
  10. Visszatoljuk a sütőbe. Mikorra a cukor rákaramellizálódik a pálmalevelekre, azok pont készre is sülnek.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 507
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hajtogatott vajas pálmalevél mazsolával és túróval, túrós-mazsolás vajastészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

946
finomliszt 25 dkg
sütőpor 3 ek
tehéntúró 25 dkg
vaj 25 dkg
cukor 15 dkg
mazsola 2 marék