Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliakrémes rebarbara szelet

Vaníliakrémes rebarbara szelet
Vaníliakrémes rebarbara szelet
50 perc / sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy rendkívül friss ízű, üdítő, igazi nyári süti, melynek a tésztája szaftos, puha... nagyon finom.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához elvegyítjük a lisztet a sütőporral.
  2. A rebarbarát megtisztítjuk (lehúzzuk a száráról a külső rétegét), és kb 1-2 cm-es darabkákra felvágjuk.
  3. A vajat krémesre keverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk a tojásokat, és sütőporos lisztet.
  4. Sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, és  rátesszük a rebarbara szeleteket, amiket kissé rá is nyomkodunk.
  5. A tésztát 175 °C-on 30 percig sütjük.
  6. Elkészítjük a tetejére a krémet. A pudingporból a tejjel és a cukorral kész pudingot főzünk. Majd ha kissé hűlt, de még jó meleg, hozzáadjuk a tejfölt, és alaposan kikeverjük.
  7. A megsült tésztát kivesszük, és a vaníliás krémet a tetejére simítjuk.
  8. Visszatesszük a sütőbe újabb 15-20 percre.
  9. Miután kihűlt, éles késsel szeleteljük, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x38 cm
  • költség: 2250 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 28 154
elküldve: 36
receptkönyvben: 436
elkészítve: 58/72
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vajas pite rebarbarával, rebarbarás-vaníliapudingos sütemény, vaníliás pite rebarbarával, rebarbarás süti tejfölös-pudingkrémmel

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

claudefrollo
claudefrollo Sun, 2016-05-01 22:18

Jujj ez nagyon finom lett, köszönöm szépen a receptet!! Máskor is megsütöm majd.

kata005
kata005 Fri, 2016-04-29 20:40

Köszönöm a receptet, elkészítettem és nem csak nagyon finom hanem szép is, igazi különlegesség! Üdv! Kata

kegyeseva
kegyeseva Sat, 2014-08-16 14:43

Nagyon finom, köszi a receptet! Már valami krémeset volt ehetném, de azok többségének az elkészítési ideje nem épp rövid. Ez viszont tökéletes, minden szempontból! Köszi

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2014-08-16 22:21

Kedves Éva!

Örülök, hogy tökéletes lett minden szempontból, és annak is, hogy az én receptemre esett végül a választásod! :) Azt már nem is mondom, hogy köszi, hogy megírtad nekem!
Szép vasárnapot, üdv :-) Vici

josikaland
josikaland / josikaland Fri, 2014-08-01 22:27

Szia Vicikó!

Valamilyen rebarbarás receptet kerestem, mert sok volt belőle és hát nem bántam meg, hogy a tiedet választottam! Isteni lett a süti, a tésztája kiváló, legközelebb is ilyet fogok sütni! Bármilyen gyümölccsel variálható.

Twinkukta
Twinkukta / Twinkukta Sun, 2013-06-02 19:42

Kedves Vicikó!
Nagyon szépen köszönöm ezt a finom receptet! Egy hét alatt 3-szor készítettem el, és egyre jobban sikerült! A család nagyon szereti, a tésztája pedig olyan jó lett,hogy már más sütit is csináltam vele, és azonnal elfogyott. Ez pedig bekerült a top 10 kedvenc sütijeink közé!:)
Üdv: Kata

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2013-06-05 11:55

Szia Kata!

Nagyon szívesen, és igazán örülök, hogy ilyen kedvelt lett nálatok is ez a süti! :-)))

Üdv:-) Vici

szaboagi
szaboagi Tue, 2013-05-07 15:21

Nagyon finom lett a süti, gyorsan el is fogyott.A tésztája annyira tökéletes,hogy más
gyümölccsel is ki fogom próbálni.

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2013-05-09 09:45

Szia Ági!

Nagyon örülök, hogy ízlett!
Szerintem is nagyon finom a tésztája is, érdemes mással is kipróbálni, úgy ahogy írod!

Köszi, hogy megírtad, és be is jelölted! ;-)

Üdv:-) Vici

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2013-05-09 09:48

Szia cranberry!

Ezek szerint megsütötted? Örülök!

Hol " szedik " a vendégeid a rebarbarát? Megyek oda én is! :-))

Üdv:-) Vici

cranberry
Sóskaramell / cranberry Thu, 2013-05-09 17:35

nálunk, anyukámnál :-) van vagy 10 bokrunk összesen, de a limonádé is rebarbarából készül, nyersen, citromfűvel :-)
Még egyszer köszi a receptet!
(Jó a rebarbara, igénytelen, gyorsan nő, és rendkívül egészséges)

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2013-05-09 20:51

Egyszer én is vettem egy tővel, ami gyönyörű nagy lett, de csak két évig maradhatott, mert pokolian tetves volt mindig, tetőtől-talpig. Nem akartam vegyszerezni, így megszabadultam tőle. Sajnos. Pedig nagyon tetszett, mint növény is.
Így maradt az, hogy megveszem inkább. Igaz, így nem tudom, hogy azt éppen vegyszerezték-e valamivel, de általában mindig ugyanott veszem a piacon, és nagy a bizalmam az emberekben. A néni azt mondta, hogy nem használ semmit. :-)

Fincsi lehet a rebarbarás limonádé is!!!!! Majd kipróbálom, köszi az ötletet:-)

Üdv:-) Vici

cranberry
Sóskaramell / cranberry Fri, 2013-05-10 05:22

csodálkozom, a gyöngyvessző bokrunk mindig tetves, nyírjuk, de nem lehet tőle megszabadulni. De soha nem támadta meg a rebarbarát. Az viszont igaz, ha egyszer egy növényt meglep, hát, nagy a harc, a legtöbbször kivágásra kerül nálunk is, 3 nagy gyönyörű leanderemmel is így jártam. Sok évig nem volt gond, egyik nyáron meglepte a tetű, se bio lemosás se permet nem jelentett többet hosszú távú megoldást, ki kellett dobni, elégetni. Most már aggódhatok a rebarbaráért is...
Edit
ja a limonádé: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=574483872585536&set=a.4295708004...

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-05-11 11:00

Szia Edit!

Köszi a receptet, ki fogom biztos próbálni!

Hát igen, ez a tetű dolog nem könnyű, de talán megmenekülnek a rebarbaráitok.

Szép hétvégét kívánok! :-)
Vici

hintagalopp
Espi / hintagalopp Thu, 2013-04-25 19:37

Kedves Vicikó, köszönet a szuper receptért, nagyon ízlik mindenkinek, a tésztának különösen örültem. Kipróbálom legközelebb pudingos, mascarpones krémmel is, hátha az még jobban kiemeli a rebarbara ízét. Üdv., Zsófi

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2013-05-09 09:52

Szia Zsófi!

Bocs, hogy csak most írok, de az idő, az mindig kevés! ;-)

Örülök, hogy elkészítetted, de annak még jobban, hogy nagyon ízlett mindenkinek! Igen egy igazán finom süti, szerintem is! Jó ötlet a másik krém, ha kipróbáltad megírhatnád, hogy milyen lett?

Köszi, hogy visszajeleztél!
Üdv:-) Vici

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2012-07-09 16:49

Kedves Vicikó! Ma megcsináltam a sütit és már langyosan is nagyon finom. Ha kihült akkor pedig még dekoratív is. Azt hiszem ezt a sütit is beteszem a többször elkészítendők közé. Köszi:Kinga

585
vaj 250 g
cukor 250 g
finomliszt 250 g
tojás 4 db
sütőpor 2 tk
rebarbara 600 g
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 7 dl
cukor 8 dkg
tejföl 400 g