r
Nosalty Logó

Valentin-napi torta

Szandal
Valentin-napi torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez (fondant)

734
Kalória
11.4g
Fehérje
109.7g
Szénhidrát
27.8g
Zsír
49.8g
Víz
168.3g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
62.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez (fondant)

Összesen 734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez (fondant)

Összesen 8811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez (fondant)

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.8 g

Zsír

  • Összesen
    333.5 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6838.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    1930 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    2580 mg
  • Nátrium
    1832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1316.3 g
  • Cukor
    750 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    597.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    1124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2921 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1784 micro
Összesen 8811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A lisztet és a cukrot kimérjük, a sütőport a lisztbe szórjuk, elkeverjük, a tojásokat kettéválasztjuk, külön-külön felverjük őket. A fehérjéhez a cukor 1/3 részét keverjük hozzá, majd félretesszük.
  2. A sárgáját a többi cukorral felverjük, majd lassan a sütőporos lisztet hozzáadagoljuk, ha túl sűrű, vízzel higítsuk, tejföl állagúra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk a masszát.
  3. Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral bélelt szív alakú tortaformába öntjük a masszát, és 20-25 percig sütjük.
  4. A krémhez a pudingot csináljuk meg először, zselatint is adunk hozzá, ha kész, hűlni hagyjuk. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét, a vajat és a kihűlt pudingot.
  5. A kész és kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk el, majd töltsük be a krémmel. Vékonyan az oldalát is kenjük be, hogy a fondant-t rá tudjuk simítani.
  6. Megszínezzük a fondant-t, és kinyújtjuk akkorára, hogy befedje a tortát. A maradék fondant-ból díszítést készítünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Valentin napra tökéletes ajándék a szerelmednek! :) Bármilyen töltelékkel lehet tölteni, a lényeg, hogy ne aromát, hanem igazi alapanyagot használj! Pl.:eperkrémbe igazi eper is legyen a puding mellett.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...