Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-meggyes gesztenyetorta

Tejszínes-meggyes gesztenyetorta
Tejszínes-meggyes gesztenyetorta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a meggyes és a gesztenyés  tortát is, ezért egy szülinapra összekombóztam a kettőt, hogy valami különlegessel készüljek, így született meg ez az isteni finom egyveleg az ünnepelt és a vendégek örömére.

hozzávalók / 12 adag

tészta

meggyes krém

gesztenyekrém

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a sima piskótalapot készítjük el. 2 tepsit sütőpapírral lefedünk. Sütőt 180 fokra beállítjuk. 9 tojást kettéválasztunk, majd a sárgájákat kihabosítjuk 9 dkg cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük szintén 9 dkg cukorral. A sárgájákba beletesszük a fele fehérjét, amit lazán elkeverünk, majd a másik felét is, s menet közben szórjuk bele a 18 dkg lisztet. Lazán elkeverjük, és a sütőlemezen elkenjük. Szép világosbarnára sütjük.
  2. A csokis piskótát is ugyanígy készítjük el a maradék 3 tojásból és 6 dkg cukorból, az 5 dkg lisztbe 1 dkg kakaóport is belekeverünk.
  3. A meggyes krémhez a meggyet összenyomjuk, és elkeverjük porcukorral és a citrom levével. A tejszínt felverjük a habfixálóval, lazán belekeverjük a krémbe.
  4. A gesztenyés krémhez a gesztenyepürét elkeverjük a rummal és az 5 dkg porcukorral, majd lazán hozzákeverjük a habfixálóval felvert habot.
  5. A piskótalapokból korongokat szúrunk ki egy tortakarika segítségével, és a krémeket rétegezzük. Alulra sima piskóta kerül, erre kenjük rá a fele meggyes krémet. Következő lap csokis, ezt előtte megöntözhetjük egy kis rumos meggylével. Erre kerül az egész gesztenyekrém, majd ismét egy sima piskóta és a maradék meggyes krém.
  6. Tetejét és oldalát bevonjuk a habfixálóval felvert tejszínhabbal, majd csillagcsöves zsákból díszítjük.
  7. Gőz fölött csokoládét olvasztunk, majd celofánzacskóba töltjük, és díszeket nyomunk belőle egy celofánnal borított tálcára. Hűtőben megdermesztjük, és óvatosan lehúzzuk róla, belerakjuk a tejszínhab tuffniba. A meggyet kristálycukorba mártjuk, és felrakjuk a tortára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 689
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ana Princely Cake

Mióta szakács: 2018.05.31.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes meggytorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

722
tojás 12 db
cukor 24 dkg
finomliszt 23 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 dkg
meggybefőtt 35 dkg
porcukor 5 dkg
citromlé 1 citromból nyert
habtejszín 400 ml
habfixáló 2 csomag
gesztenyemassza 25 dkg
porcukor 5 dkg
rum 50 ml
habtejszín 400 ml
habfixáló 2 csomag
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 600 ml
habfixáló 3 csomag