r
Nosalty Logó

Tejszínes gesztenyetorta gesztenyedíszekkel

Szekeres Lajosné Klári
Tejszínes gesztenyetorta gesztenyedíszekkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

413
Kalória
7.8g
Fehérje
31.4g
Szénhidrát
26.9g
Zsír
70.1g
Víz
182.4g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 3308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    214.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3963.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1640 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    250.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    561.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1783 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1250 micro
Összesen 3308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük a sárgáját. Végül beleforgatjuk, a vizet, olajjal, kakaóval, barna cukorral és sütőporos liszttel elkevert egyvelegbe.
  2. A masszát 22 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 160 C fokon 30-35 percig tűpróbáig sütjük. A krémet a kihűlt tortalapra kérgezzük.
  3. Tálalásig hűtőbe tesszük dermedni.

Krém

  1. A gesztenyemasszát ízesítjük rummal és villával összetörjük. A tejszínt felverjük kemény habbá csipet sóval. A lapzselatint hideg vízben tesszük dagadni, majd mikróban felolvasztjuk. Ha langyos, akkor apránként belekeverjük a felvert tejszínhabba.
  2. A gesztenyemasszába apránként belekeverjük a felvert tejszínt. Úgy, hogy először egy kevés tejszínnel fellazítjuk a gesztenyemasszát.

Díszítés

  1. A torta tetejét olvasztott csokoládéval megcsorgatjuk, majd gesztenyeszívet és díszeket helyezünk a tortára. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...