r
Nosalty Logó

Vakondtúrás szeletek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vakondtúrás szeletek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1091 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6557 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 219 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.5 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1091 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    354.7 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8889.1 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    2261 mg
  • Vas
    518 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    3091 mg
  • Nátrium
    1622 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.6 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1039.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1143 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 6557 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát. A tojások sárgáit habosra keverjük a porcukorral, lassanként hozzácsorgatjuk az olajat, kézimixerrel összedolgozzuk.
  2. A lisztbe beleszitáljuk a kakaóport, a sütőport, és a tejjel felváltva a tojásos masszához adjuk. Legvégén lazán beledolgozzuk a keményre felvert tojáshabot.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.
  4. Amíg sül a tészta, megfőzzük a pudingot. Jó kemény lesz, de ez nem számít, mert a végén össze lesz dolgozva a többi hozzávalóval. Kihűtjük, néha meg kell keverni.
  5. A túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot kikeverjük, kanalanként hozzáadjuk a pudingot, csomómentesre kikeverjük, végül a felvert tejszínhabot és a reszelt csokit is lazán belekeverjük.
  6. Miután kihűlt a tészta, késsel körbevágjuk a tetejét úgy, hogy legyen pereme. A közepét kiszedjük, vigyázva, hogy az alja ne sérüljön. Az üreget megtöltjük félbevágott banánokkal, betakarjuk a krémmel, és rámorzsoljuk a kiszedett piskótát. (Mindehol be kell takarni a krémet.)
  7. Hűtőben pár órát pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x36
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10587
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 18.

Ajánló

Készíthető eperrel, ribizlivel, málnával, ki milyen gyümölcsöt szeret.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vakondtúrás torta egyszerűbb változata. Finom, mutatós és borzasztó gyorsan elfogy. Nem túl édes, ezért kiváló vendégváró süti a a meleg nyári napokon is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek