Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségleves sok borsóval

Zöldségleves sok borsóval
Zöldségleves sok borsóval
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom zöldségleves, jó sok zöldséggel. A benne lévő zöldborsótól egy kis édes ízt kap, amit én kifejezetten szeretek. Én bio zöldséglevesporral készítem, de szerintem sóval és egy kis borssal is hasonló eredményre jutunk. Bármilyen levestészta kerülhet bele a végén. Ha van kedvünk, egy kis galuskát is szaggathatunk bele a száraztészta helyett.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, a répát karikázzuk, a krumplit apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy nagy lábosban - amiben a levest főzni fogjuk - felhevítjük. Beletesszük az összes zöldséget, kivéve a burgonyát, és pirítjuk egy kis ideig.
  3. Meghintjük a zöldségeket 2 evőkanál liszttel, és összekeverjük. Majd meghintjük pirospaprikával.
  4. Felöntjük 1,5 l hideg vízzel.
  5. Puhulásig főzzük a zöldségeket, majd beletesszük a kockára vágott burgonyát és a levestésztát.
  6. Ha a tészta és a burgonya is megfőtt, akkor kész is a levesünk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 948
elküldve: 1
receptkönyvben: 98
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

viqus

Mióta szakács: 2011.09.25.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves, sárgarépás borsóleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

241
zöldborsó 450 g
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 3 nagy db
burgonya 2 közepes db
3 teáskanál
tészta 50 g
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 1.5 l