r
Nosalty Logó

Vajas töltött kifli teljes kiőrlésű lisztből

kicsivik
Vajas töltött kifli teljes kiőrlésű lisztből
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

869
Kalória
32.4g
Fehérje
97.9g
Szénhidrát
41.1g
Zsír
83.5g
Víz
129.7g
Koleszterin
16.8g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 869 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 2605 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 236 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3656.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    2494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 869 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10969.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1189 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    7482 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    293.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    250.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    659 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1896 micro
Összesen 2605 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Meglangyosítjuk a tejet, elkeverjük benne a cukrot és a kenyérsütő üstjébe öntjük. Rámorzsáljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet, és elindítjuk a tésztaprogramot (ami csak dagaszt és keleszt).
  2. 5 perc elteltével, vagy amikor már összeállt a tészta, belecsorgatjuk a megolvasztott vajat is.
  3. Amíg a dagasztás befejeződik, elkészítjük a tölteléknek valót: A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, serpenyőben megpirítjuk és a zsírjától lecsepegtetve kistányérra szedjük. A nagylyukú reszelőt megmutatjuk a sajtnak. Az olívát, a pepperónit és az újhagymát apróra vágjuk.
  4. A dagasztást követően kivesszük a tésztát a gépből, most nem hagyjuk bent kelni. Megfelezzük, 2 bucit formázunk és bőven lisztezett felületen, 3-4 mm vastagságúra hagyva, nyújtófánk segítségével megpróbálunk kör alakot formázni előbb az egyik, majd a másik buciból. Éles késsel 8 egyforma háromszögre osztjuk mindkét kört, így kapunk majd 16 kiflit.
  5. Ízlésünknek megfelelően kombinálva egyenletesen eloszlatjuk a tésztán a különböző finomságokat. (Én az egyikre kolbászt, pepperónit és olívát raktam, a másikra a sajtot, az újhagymát és egy kevés olívát.)
  6. A háromszögeket kívülről, a szélesebb vége felől kezdve szorosan feltekerjük, ívesre formázzuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe sorakoztatjuk a kifliket tisztes távolságra egymástól, majd hagyunk nekik 20 percet egy kis pihenésre.
  7. Miközben a sütőt felforrósítjuk, a felvert tojással alaposan megkenjük a kiflicskéket.
  8. Középső álláson 15 perc elég nekik, hogy gyönyörű aranybarnára süljenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hol máshol bukkantam volna erre az egyszerű, de nagyszerű receptre, ha nem egy régi, rongyos szakácskönyben. Persze a szerző sima fehérlisztet használt, és a töltelék is kimerült a reszelt sajtban. De az én fantáziám beindult, amikor kinyitottam a hűtő ajtaját. A tölteléknél direkt nem adtam meg mennyiségeket, mert tudom, hogy az ízlések eltérőek ebben a tekintetben. Segítségül mégis: én a kolbászból és a sajtból 8-10 dekányit használtam, a hagymából 2 szálat (fehér és zöld részét is felkarikáztam), a pepperóniból négyet, olajbogyóból cirka 20 szemet - és elégnek bizonyult. Persze, ha valaki a pizzát is extra feltéttel szereti, itt is duplázhatja a mennyiségeket, csak félő, hogy a feltekerés nem lesz egyszerű. Én ecetes, csípős pepperónit használtam, amit kicsumáztam előtte, értsd ezalatt: eltávolítottam a magokat és az ereket.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Túrós rúd füstölt sajttal

Ahány gramm liszt, annyi túró és vaj, ez az alapreceptje a világ legfinomabb sajtos falatkájának, a sajtos rúdnak. Ebből a tésztából lehet pogácsát is szaggatni, a fő, hogy minél ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...