Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas töltött kifli teljes kiőrlésű lisztből

Vajas töltött kifli teljes kiőrlésű lisztből
Vajas töltött kifli teljes kiőrlésű lisztből
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hol máshol bukkantam volna erre az egyszerű, de nagyszerű receptre, ha nem egy régi, rongyos szakácskönyben. Persze a szerző sima fehérlisztet használt, és a töltelék is kimerült a reszelt sajtban. De az én fantáziám beindult, amikor kinyitottam a hűtő ajtaját. A tölteléknél direkt nem adtam meg mennyiségeket, mert tudom, hogy az ízlések eltérőek ebben a tekintetben. Segítségül mégis: én a kolbászból és a sajtból 8-10 dekányit használtam, a hagymából 2 szálat (fehér és zöld részét is felkarikáztam), a pepperóniból négyet, olajbogyóból cirka 20 szemet - és elégnek bizonyult. Persze, ha valaki a pizzát is extra feltéttel szereti, itt is duplázhatja a mennyiségeket, csak félő, hogy a feltekerés nem lesz egyszerű. Én ecetes, csípős pepperónit használtam, amit kicsumáztam előtte, értsd ezalatt: eltávolítottam a magokat és az ereket.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

ajánlat

Érdemes rögtön dupla, vagy tripla mennyiséget készíteni, ha nagy a család, mert igen gyorsan fogy! Két mondat bepötyögése között én is elmajszoltam egy sajtosat... A kifliket előző este is elkészíthetjük, és sütőpapírra helyezve betehetjük a hűtőbe. Másnap reggel kivesszük, betoljuk a sütőbe, 50 C°-on 20 perc alatt felmelegednek és megkelnek. Ezután vegyük ki a sütőből, kenjük meg a tojással, és amíg a sütő 200 C°-ra melegszik, még kelhetnek kicsit a konyhában.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meglangyosítjuk a tejet, elkeverjük benne a cukrot és a kenyérsütő üstjébe öntjük. Rámorzsáljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet, és elindítjuk a tésztaprogramot (ami csak dagaszt és keleszt).
  2. 5 perc elteltével, vagy amikor már összeállt a tészta, belecsorgatjuk a megolvasztott vajat is.
  3. Amíg a dagasztás befejeződik, elkészítjük a tölteléknek valót: A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, serpenyőben megpirítjuk és a zsírjától lecsepegtetve kistányérra szedjük. A nagylyukú reszelőt megmutatjuk a sajtnak. Az olívát, a pepperónit és az újhagymát apróra vágjuk.
  4. A dagasztást követően kivesszük a tésztát a gépből, most nem hagyjuk bent kelni. Megfelezzük, 2 bucit formázunk és bőven lisztezett felületen, 3-4 mm vastagságúra hagyva, nyújtófánk segítségével megpróbálunk kör alakot formázni előbb az egyik, majd a másik buciból. Éles késsel 8 egyforma háromszögre osztjuk mindkét kört, így kapunk majd 16 kiflit.
  5. Ízlésünknek megfelelően kombinálva egyenletesen eloszlatjuk a tésztán a különböző finomságokat. (Én az egyikre kolbászt, pepperónit és olívát raktam, a másikra a sajtot, az újhagymát és egy kevés olívát.)
  6. A háromszögeket kívülről, a szélesebb vége felől kezdve szorosan feltekerjük, ívesre formázzuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe sorakoztatjuk a kifliket tisztes távolságra egymástól, majd hagyunk nekik 20 percet egy kis pihenésre.
  7. Miközben a sütőt felforrósítjuk, a felvert tojással alaposan megkenjük a kiflicskéket.
  8. Középső álláson 15 perc elég nekik, hogy gyönyörű aranybarnára süljenek.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 218
elküldve: 2
receptkönyvben: 225
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kapós töltött kiflik, reform töltött kifli, töltött kifli

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sugiponi
Lekvárosbőrkabát / sugiponi Mon, 2012-08-20 19:38

Szia!

En is elkeszitettem (igaz, nem teljes kiorlesu lisztbol) es nagyon-nagyon fincsi lett :) Eletem elso keltetett tesztaja (amitol nagyon feltem, mivel rettenetes onbizalomhianyban szenvedek :D) es csodasra sikeredett. Koszonom szepen :)

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2012-08-21 08:25

Szép jó reggelt!
Csuda klassz, hogy félelmeid ellenére bele mertél fogni! Bíztatlak, hogy ezt a jó szokást ne hagyd el soha! Mindannyiunkban van egy kis félsz, ha új dolgokba készülünk belevágni, én kifejezetten szeretem ezt az adrenalinnövelő érzést! Ha nem sikerül valami elsőre, ne add fel, gondold át, mit ronthattál el, és legközelebb próbáld másképp vagy még több odafigyeléssel, "gonddal" csinálni.
Én is nagyon szeretem ezeket a kis töltött kifliket, amellett, hogy pihe-pha a tésztájuk, bármilyen lisztből sütheted és a tölteléknek is csak a fantáziád no meg a hűtőd tartalma szab határt.
Üdv, Viki

csillagmaci
csillagmaci Tue, 2012-03-20 17:06

Szia!
Tegnap én is megcsináltam, és nagy sikerem volt vele.
köszönöm a receptet. Igazán finom.
(csak azért regisztráltam, hogy tudjak neked írni :) )
Bia

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2012-03-20 20:26

Ó, kedves Bia!
Ez igazán hízelgő! Egészségetekre! 8) És ha ár köztünk vagy, további szemezgetésre buzdítalak a kiváló receptek között!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2012-03-18 21:53

Az előbb is én válaszoltam neked, Polla, csak elfeledkeztem arról, hogy drága édesanyám oldalán keresztül böngészem a legfrissebb reciket... Ez a 4 napos pihi megtette a hatását.
Sok élvezetet a sütésben-főzésben!
Szalánczi Viki

Polla
Polla / Polla Sun, 2012-03-18 22:30

Nem okozott gondot a válaszod, végül is a kicsivik név mögött miért is ne lehetne a valós személy Szalánczi Zsuzsa?
Részemről pld Lilla vagyok :)))
Üdvözöllek, remélem még belefutok jó receptjeidbe.

kicsivik
kicsivik / kicsivik Mon, 2012-03-19 13:15

Szia Lilla! 8)))
Nagyon remélem, hogy találsz még kedvedre valót a receptjeim között.
Rengeteg fantasztikus étel van fönt ezen az oldalon, amióta rátaláltam, kevés kivétellel csak innen szerzem be az ötleteteket.

szalánczi zsuzsa
szalánczi zsuzsa Sun, 2012-03-18 07:03

Kedves Polla, ennek igazán örülök! Ha meg tudtad állni, hogy ne pusztítsd el mind egy ültő helyben, tapasztalni fogod hogy még másnap, sőt harmadnap is puha marad a vajtól és a tölteléktől. 8)
Üdv,
Viki

869
teljes kiőrlésű liszt 35 dkg
tej 2.5 dl
teavaj 4 dkg
barna cukor 1 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
3 kk
kolbász 10 dkg
pepperoni 1 db
sajt 10 dkg
olajbogyó 5 dkg
újhagyma 1 db
tojás 1 db