Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Katalán bagett

Katalán bagett
Katalán bagett
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden történet szinte a fiam körül forog. Szívesebben megeszi a péksüteményt, mintha csak simán kenyeret sütök. Kolléganőm vett az üzletben néhány katalán bagettet, de sületlen, felfújt, mű volt, szinte élvezhetetlen. Na gondoltam, majd én sütök különbet. Másnap már azt vittem reggelire. Azt mondta, biztos volt benne, hogy megcsinálom.

hozzávalók / 5 adag

Tang zhong

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 1 dl hideg vízben 1 púpozott ek tönkölylisztet elkeverjük csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használjuk a tésztához.

Tészta

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva habosra futtatjuk fel.
  2. Az összes hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztó programra kapcsolunk (ha nincs kenyérsütőnk, akkor kézzel összedolgozzuk kissé lágy, fényes tésztává). Kelesztőtálban kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 8-10 egyenlő részre osztjuk. Minden darabot négyzet alakúra kinyújtunk, sarkait behajtjuk, hogy épp összeérjenek (így lesz a tészta széle lekerekített), majd megfordítva, hogy felül legyen a hajtatlan felület, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól távol, mert még jócskán nőni fognak. Letakarva duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tészta tetejét hosszában késsel behasítjuk, lespricceljük langyos vízzel, és 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 12-15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • költség: 460 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 525
elküldve: 0
receptkönyvben: 89
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 5 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: pita, perec, édes leveles, burek, zsemle, croissant, kifli, briós, hamburger-buci, bagel

egyéb elnevezések

zsemle, buci, katalán bagett házilag

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sun, 2014-02-23 09:34

Szia Évi néni! ezek csodásan néznek ki! És a véleményem az ötletadó bagettről hasonló...:) üdv, Zilka

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2014-02-23 19:32

Szia Zilka!
Köszönöm. Főnököm kedvese egészséges, jó kenyérreceptet keresett, téged és Tormát ajánlottalak neki.
Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2014-02-21 20:33

:)

Nagyon megköszönöm, kedves vagy :D ...június 13-ig, azt hiszem, hogy van idő , - nem unatkozom én sem : főzök-sütök , azt hiszem, hogy én is ez ügyben még mindig fejlődök, és ez jó , ( suliprogram :) ) tehát a gyerekeim se unatkoznak, okosodnak. Örülök az újdonság(ok)nak, lesz akkor még mit alkotni. :)
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2014-02-20 19:51

Szia Tormácska!
Hát erősen csalatkozni fogsz, mert arra nincs időm, hogy főzzek, nemhogy lefotózzam, feltegyem. Költözési lázban égünk, nem nagyon tudok most kiteljesedni, na de majd aztán bepótolom. Köszönöm, hogy gondolsz rám. Ma ajánlgattam a remek kenyér receptjeidet.
Millió puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Thu, 2014-02-20 00:21

Drága Tang Zhongné:P nagyon csinos kis zsemlék, igen jó osszeállítással!!! Fincsi puha lehetett a joghurttól és a tang zhong-tól! Beugrok a blogodra is, mert kiváncsi vagyok, mit ügyködsz...puszillak, Torma :)

483
víz 12.5 dl
tönkölybúza liszt 2.5 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
tönkölybúza liszt 40 dkg
víz 1 dl
friss élesztő 2 dkg
cukor 1 csipet
1 teáskanál
vaj 5 dkg
joghurt 150 g
citromlé 0.5 citromból nyert