Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas-sajtos pogácsa

Vajas-sajtos pogácsa
Vajas-sajtos pogácsa
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, nagyon finom, pihe-puha pogácsa.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

Kenéshez, szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejhez keverjük a cukrot, az elmorzsolt élesztőt, és kb. 1 ek. lisztet. Lefedve kb. 10 percig hagyjuk állni.
  2. A lisztet elkeverjük a sajttal és a sóval, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, tojást, a felfuttatott élesztőt, és sima tésztává dagasztjuk, ha szükséges, adjunk hozzá még kevés lisztet, a tésztának el kell válnia az edény falától. A tésztát kb. 90 percig kelesztjük.
  3. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, éles késsel berácsozzuk, lisztbe mártogatott pogácsakiszúróval kiszaggatjuk, tenyerünk között kicsit megsodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük a tejszínnel elkavart tojássárgával, és megszórjuk sajttal.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 753
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, szilveszter
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vajas pogi, rácsos pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

446
friss élesztő 25 g
tej 75 ml
cukor 0.5 teáskanál
finomliszt 575 g
sajt 150 g
1 tk
vaj 250 g
tejföl 200 g
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
habtejszín 30 ml
sajt 75 g