Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pogácsa 1.

Sajtos pogácsa 1.
Sajtos pogácsa 1.
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb alaprecept, amiből különböző ropogtatni-valót készíthetünk. A sajt helyett megszórhatjuk egész köménymaggal, vagy szezámmaggal, mákkal stb. Ha van formánk, akkor kis perecnek is kiszúrhatjuk a tésztát. Biztosan nagy sikere lesz!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Igazi bor- vagy sörkorcsolya.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval és elmorzsoljuk benne a margarint és az ömlesztett sajtot.
  2. Közben a tejet meglangyosítjuk és egy csipet cukrot keverünk bele. Ebben futtatjuk fel az élesztőt, vagy a szalalkálit.
  3. A lisztbe beleütünk egy egész tojást és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.
  4. Kb. fél órát pihentetjük hideg helyen és utána fél centiméteresre sodorjuk és szaggatjuk.
    Ha szalalkálival készítjük, akkor elég 2-3 mm-esre sodorni, mert sütés közben szépen megemelkedik. Ilyenkor általában derelyevágóval rudakat vágunk belőle.
  5. A tetejét megkenjük tojással és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  6. 200 C-os előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 54 953
elküldve: 0
receptkönyvben: 225
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

YKata
YKata Tue, 2010-04-20 20:17

Ma megcsináltam a pogácsát. Szerencsére elolvastam a recept alá írt hozzászólásokat, és már eleve vastagabbra nyújtottam a tésztát mint fél centi (bár 5 darabbal kipróbáltam de nekem sem jött fel), és több sót tettem bele. Élesztővel készítettem, a tésztát tökéletesen lehetett gyúrni, nyújtani. Az alap ötlet jó, de nekem olyan semmilyen az íze. :(
Legközelebb felturbózom valamivel, mondjuk kapásból több macisajttal. :)
Azért köszönöm a receptet. :)

Anci
Anci Sun, 2009-12-27 20:30

Kipróbáltam, nagyon finom. További tuti sósakat keresek, mert nálunk is ez a nyerő. Különösen ami pár nap múlva is finom, ropogós.

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2009-12-29 00:08

szia Anci!
nagyon szépen köszönöm a dícsérő szavakat. remélem még sok finom receptet találsz ezen az oldalon, ami elnyeri a tetszésedet.
további jó főzőcskézést az új esztendőben is!
üdv,
toma

Hallenback
Keca / Hallenback Wed, 2009-10-28 11:12

Elkészítettem a pogit, jól sikerült, de két dolog a saját tapasztalat:
1. vastagabbra kellett nyújtanom, hogy magasabb legyen (ez persze a sütő hibája is lehet)
2. jóval több só kell bele az íz miatt.

Ezek privát vélemények, a feltöltést köszönöm!

zederta
ze(n)derta / zederta Fri, 2009-10-30 12:39

kedves Hallenback!
köszönöm az észrevételeket. az igaz, hogy én nagyon kevés sóval dolgozom, épp ezért érdemes megkóstolni a tésztát még sütés előtt, nehogy csalódás legyen a vége.
további jó főzőcskézést!
üdv,
toma

770
finomliszt 250 g
teljes kiőrlésű liszt 250 g
margarin 250 g
kockasajt 3 db
tojás 2 db
tej 1 dl
élesztő 20 g
1 teáskanál
sajt 20 dkg