Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szakállas pogácsa Gonoszka konyhájából

Szakállas pogácsa Gonoszka konyhájából
Szakállas pogácsa Gonoszka konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pogácsa volt megígérve a Férjemnek, és úgy gondoltam, hogy egyszerűen elkészíthető sajtos zsúrpogácsával lepem meg. Annak a tésztája ugyanígy készül, így innen már csak egy lépés a szakállas pogácsa. Így az ígéretemet duplán tartottam meg, mert kétféle pogácsa is készült. Igaz egy kicsit több a munka  a szakállas pogácsával, de megéri, mert nagyon finom és látványos. Nekem 48 db lett belőle. A pihentetési időt nem számoltam az előkészületi időhöz.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és folpackba a hűtőben pihentetjük 1-1,5 órát.
  2. Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 1,5-2 mm vastagra. 3,5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és lekenjük villával enyhén felvert tojásfehérjével. 180 fokra előmelegített sütőben tepsinként kb. 10 perc alatt megsütjük. (Nekem két tepsi lett.)
  4. Közben a sajtkrémes töltelékhez a puha vajat alaposan kikeverjük a tömlős sajtokkal és a reszelt trappista sajttal. A kis pogácsákat kihűtjük.
  5. Ha kihűltek a pogácsák, akkor két-két pogácsát az aljuknál a krémmel egymáshoz ragasztunk, és kicsit megnyomjuk, hogy a sajtkrém a szélén picit kijöjjön. Az oldalukon meghempergetjük őket a reszelt trappista sajtba, hogy megkapják a "szakállukat". Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy a krémsajt a tésztát egy kicsit megpuhítsa.
  6. Nagyon finom, mutatós vendégváró, de egy hétvégi sós nasinak is kitűnő.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x38 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 15 927
elküldve: 11
receptkönyvben: 140
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

reszelt sajttal töltött pogácsa, sajtkrémes pogácsa, sajtkrémmel töltött pogácsa

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maszat1975
maszat1975 Fri, 2013-03-01 11:52

Én már nagyon sokszor elkészítettem ezt a pogit,nagy kedvenc nálunk!Csak egyetlen egy baja van.....sosem elég egy hétvégére!
Üdvözlettel:Tündi

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Fri, 2013-03-01 12:26

Kedves Tündi!
Ebben teljesen igazad van, mert nagyon finom, és eteti magát. Üdvözlettel:Kinga

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2013-02-28 11:47

Kedves Éva-Anyóca!
Köszönöm!!! Tényleg finom pogácsa, és ha vendégek jönnek, akkor egy igazán látványos, ínycsiklandozó finomsággal lehet őket megkínálni. Üdvözlettel:Kinga

kdrita
kdrita / kdrita Thu, 2013-02-28 12:59

Nagyon guszta, és biztos nagyon finom is.
Egy kérdésem lenne a sajtkrémben a tömlős sajtokat ki lehet cserélni juhtúróra?
Köszi Rita

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2013-02-28 13:03

Kedves Kdrita! Szerintem meg lehet próbálni, bár én még sosem csináltam juhtúróval, de esetleg körözöttel, vagy zöldfűszerekkel ízesített juhtúróval el tudom képzelni. Ha van kedved hozzá próbáld ki, és írjad meg milyen lett. üdvözlettel:Kinga

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2013-02-28 13:45

Kedves Rita!
Várom beszámolódat! És arra gondoltam, hogy ha juhtúróval készíted, a tésztájába is lehet egy kevés juhtúrót beletenni például a reszelt sajt helyett. És lehet, valamilyen keményebb juhsajttal elkészíteni a "szakállat". Üdvözlettel:Kinga

1300
finomliszt 35 dkg
sütőpor 0.5 csomag
margarin 20 dkg
1 tk
tojássárgája 1 db
trappista sajt 7 dkg
tejföl 10 dkg
tömlős krémsajt 20 dkg
tömlős krémsajt 10 dkg
trappista sajt 5 dkg
vaj 10 dkg
tojásfehérje 1 db
trappista sajt 15 dkg