Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas popcorn

Vajas popcorn
Vajas popcorn
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyobb élelmiszerboltokban, natúra boltokban is lehet kapni pattogatni való kukoricát. Mindig kéznél van, és tudom mivel-miből készült! Pláne, ha bio kukoricát sikerül beszereznünk! Nagymamámék még a sparherdon pattogtattak nekem gyerekkoromban!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes méretű lábasba tesszük a vajat és a sót. Ha elolvadt a vaj, mehet bele a kukorica. Rá a fedő!
  2. 1-2 perc után elkezdenek pattogni a szemek. Célszerű időnként rázni a lábost, hogy alulra kerüljenek az egész szemek. Fedőt levenni nem célszerű ilyenkor! :)
  3. Kb. 3-4 perc után már csend van a fazékban, ekkor levesszük a tűzről, és áttöltjük egy tálba a kukoricát.
  • költség: 30 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 17 492
elküldve: 2
receptkönyvben: 198
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pattogatott kukorica, vajas pattogatott kukorica, pop corn

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

egifeny
egifeny / egifeny Thu, 2013-01-17 17:52

en akarhanyszor probalkoztam vele, mindig nagy resze beleegett a fazekba (mikozben a tobbi nem pattogott ki) mit csinalhatok rosszul?

freymari
freymari Fri, 2013-01-18 09:31

Az edényt folyamatosan kell rázogatni,vagy előre-hátra húzogatni .Nagyon hangos lesz de viszont nem ég le .

ladybird216
Petruska / ladybird216 Thu, 2013-01-17 20:32

Próbáld meg kicsit kisebb lángon és másik lábosban. Persze nem árt időnként belekukucskálni, hátha a többszöri ránézés miatt jobban látod mikor van készen. Persze vigyázni kell, mert szöknek! :)

KisEdi
Edi / KisEdi Sun, 2012-02-12 21:40

Istenem, mióta gondolkoztam azon, hogy érdemes-e fazékban kukoricát pattogtatni! Köszönöm! Nem kell popcorngépet vennem :)

mkata
M.Kata / mkata Thu, 2012-02-02 14:01

Kérlek, segítsetek! Nagyon szimpi, biztosan jobb lenne, mintha mikróban csinálnám. Hányas fokozaton pattogtassam? Kerámialapos tűzhelyem van. Legmagasabb fokozaton, mint a mikróban? Köszönöm a választ és a receptet :) Szép napocskát!

ladybird216
Petruska / ladybird216 Thu, 2012-02-02 20:58

Én gázon csináltam, nagy égőn és nem a maximumon csináltam, kicsit lejjebb vettem, hogy ne égjenek meg a szemek. Szerintem kis gyakorlás, kísérletezés után már biztosan kitapasztalod hogy a legjobb.

mverocska
mverocska Thu, 2012-02-02 12:53

Na már egy ideje a konyhaszekrényben várt a pattogtatni való kukorica, most eszembe jutott megcsinálni. Hmmmmmm, nagyon finom! Köszi az emlékeztetőt Petruska :)

szépróza
szépróza / szépróza Thu, 2012-02-02 11:30

kis kiegészítés: a mikrós popcorn is kipattogtatható ezzel a módszerrel. tényleg jobb arányban pattog ki, és finomabb is.

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2012-02-02 12:05

Igen, ami nyomokban tartalmaz egy kis vaj aromát...hmmmm, ínycsiklandó! :-p
Akkor már inkább a házi. És szemét sem marad hátra utána.
Tök jó recept.