r
Nosalty Logó

Zaatarral bevont ropogós csicseriborsó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zaatarral bevont ropogós csicseriborsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 19% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1014 kcal
  • 19% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 19% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 254 kcal
  • 19% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2575 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    1609 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1337 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1014 kcal
  • 19% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót leszűrjük, és folyó víz alatt átmossuk.
  2. A köményt száraz serpenyőben megpirítjuk. Belekeverjük a zaatart, és együtt pirítjuk egy percig. Hagyjuk kihűlni, és ledaráljuk.
  3. A sütőt 200 Celsius fokra melegítjük elő.
  4. A fűszerekhez keverjük a paprikát, sót és cukrot.
  5. A csicseriborsóra szórjuk a fűszereket, és az olajjal is meglocsoljuk.
  6. Addig kevergetjük, míg a fűszerek egyenletesen eloszlanak a csicseriborsón.
  7. Fél óra alatt aranybarnára sütjük. A sütőben hagyhatjuk kihűlni, úgy ropogós lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1986
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 28.

Ajánló

Glutén- és laktózmentes rágcsálnivaló, ami egyszerűen elkészíthető.

Receptkategóriák

Fűszeres rágcsa. Nálunk egy délután alatt elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek