r
Nosalty Logó

Hagymás-rozsos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nemgabi
Hagymás-rozsos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 541 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2162 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 228 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 541 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4455.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    2809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 2162 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, és hagyjuk kihűlni. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Minden hozzávalót összegyúrunk. Addig gyúrjuk-dagasztjuk, amíg jól formázható, nem ragacsos tésztát kapunk.
  3. Kelesztőtálba helyezve vagy letakarva,meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Amikor nagyjából duplájára megkelt, még egyszer átgyúrjuk a tésztát, majd két részre osztjuk. A feleket egyenként kinyújtjuk kör alakúra, és attól függően, mekkora kifliket szeretnénk, 4-6 részre vágjuk. A cikkeket szélesebbik végüktől kezdve tekerjük fel kifli formájúra.
  5. A sütőt bekapcsoljuk, és amíg bemelegszik (kb. negyed óra), hagyjuk még egy kicsit kelni a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezett kifliket, majd szép barnára sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5309
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hagymás-rozsos kifli
nemgabi 23 recept

Hagymás kenyeret akartam sütni, aztán jött az ötlet, hogy legyen inkább kifli belőle, az mutatósabb, és még a gyerekek is jobban díjazzák!

Hozzászólások

fülőke

H?, de jól néz ki! Ezt kipróbálom!

nemgabi

Nem fogod megbánni. Majd számolj be az eredményr?l! Sok sikert! Üdv: Gabi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.