Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-rozsos kifli

Hagymás-rozsos kifli
Hagymás-rozsos kifli
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagymás kenyeret akartam sütni, aztán jött az ötlet, hogy legyen inkább kifli belőle, az mutatósabb, és még a gyerekek is jobban díjazzák!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, és hagyjuk kihűlni. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Minden hozzávalót összegyúrunk. Addig gyúrjuk-dagasztjuk, amíg jól formázható, nem ragacsos tésztát kapunk.
  3. Kelesztőtálba helyezve vagy letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Amikor nagyjából duplájára megkelt, még egyszer átgyúrjuk a tésztát, majd két részre osztjuk. A feleket egyenként kinyújtjuk kör alakúra, és attól függően, mekkora kifliket szeretnénk, 4-6 részre vágjuk. A cikkeket szélesebbik végüktől kezdve tekerjük fel kifli formájúra.
  5. A sütőt bekapcsoljuk, és amíg bemelegszik (kb. negyed óra), hagyjuk még egy kicsit kelni a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezett kifliket, majd szép barnára sütjük őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 172
elküldve: 6
receptkönyvben: 281
elkészítve: 1/10
Facebookon megjelent: -

szakács

nemgabi

Mióta szakács: 2011.12.27.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, húsvét
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: croissant, burek, briós, hamburger-buci, buci, pita, bagel, zsemle, perec, édes leveles

egyéb elnevezések

hagymás kifli, sós kifli rozslisztből, péksüti pirított hagymával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

541
finomliszt 35 dkg
rozsliszt 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
élesztő 2.5 dkg
víz 1.5 dl
sertészsír 1.5 ek
joghurt 150 g
cukor 0.5 teáskanál
1 tk