r
Nosalty Logó

Vajas-fokhagymás indiai lepénykenyér

Évi néni
Vajas-fokhagymás indiai lepénykenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Fokhagymás vaj

260
Kalória
8.1g
Fehérje
37.8g
Szénhidrát
10g
Zsír
43.6g
Víz
23.3g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Fokhagymás vaj

Összesen 260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Fokhagymás vaj

Összesen 1557 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Fokhagymás vaj

Összesen 252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4500.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    2445 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    227 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    261.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 1557 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Dagasztógépbe öntjük az élesztős vizet, az olvasztott vajat, az írót, a lisztet és a sót. Megdagasztjuk, letakarva másfél órát kelesztjük.

Fokhagymás vaj

  1. Felolvasztjuk a vajat, és belereszeljük a fokhagymát.
  2. A megkelt tésztába beledagasztjuk a fokhagymás vajat.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben kihúzzuk minél nagyobb kenyérré. Vizes konyharuhával letakarva kétszeresére kelesztjük. Derelyevágóval néhány metszést ejtünk rajta.
  4. A sütőt előmelegítjük 250 fokra hőlégkeverésen, és a kenyeret 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Amikor kivesszük a sütőből, azonnal megkenjük olvasztott vajjal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Vegetáriánus ebédünk kísérője volt. Nagyon örülök, hogy kipróbáltam, mert még ennyire lágy, ízletes, illatos kenyeret soha nem sütöttem. Az egészet eltépkedtük az ebéd mellé. Szinte még most is furdal a lelkiismeret. 

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...