Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas-fokhagymás indiai lepénykenyér

Vajas-fokhagymás indiai lepénykenyér
Vajas-fokhagymás indiai lepénykenyér
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vegetáriánus ebédünk kísérője volt. Nagyon örülök, hogy kipróbáltam, mert még ennyire lágy, ízletes, illatos kenyeret soha nem sütöttem. Az egészet eltépkedtük az ebéd mellé. Szinte még most is furdal a lelkiismeret. 

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Fokhagymás vaj

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Dagasztógépbe öntjük az élesztős vizet, az olvasztott vajat, az írót, a lisztet és a sót. Megdagasztjuk, letakarva másfél órát kelesztjük.

Fokhagymás vaj

  1. Felolvasztjuk a vajat, és belereszeljük a fokhagymát.
  2. A megkelt tésztába beledagasztjuk a fokhagymás vajat.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben kihúzzuk minél nagyobb kenyérré. Vizes konyharuhával letakarva kétszeresére kelesztjük. Derelyevágóval néhány metszést ejtünk rajta.
  4. A sütőt előmelegítjük 250 fokra hőlégkeverésen, és a kenyeret 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Amikor kivesszük a sütőből, azonnal megkenjük olvasztott vajjal.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 088
elküldve: 3
receptkönyvben: 143
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

lepénykenyér, indiai kenyér, fokhagymás-vajas lepénykenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

diane
diane Wed, 2014-03-12 00:19

Kedves Évi néni,

kifelejtetted az élesztő mennyiségét, én pedig sajnos nem vagyok olyan gyakorlott kelttészta-készítő, hogy magamtól tippelni merjek. Ha szépen megkérlek pótlod, hogy ki tudjam próbálni ezt a nagyon jól hangzó receptet?

Köszönöm előre is!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2014-03-12 11:25

Köszönöm a figyelmeztetést. Ehhez a mennyiséghez 2 dkg friss élesztő szükséges.
Üdv: Évi néni

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Wed, 2014-03-05 23:19

Kedves Évi néni!
Nagyon tetszik ez a kenyér. Azt szeretném kérdezni, hogy sima liszttel merjek-e bele fogni, illetve az írót lehet-e helyettesíteni? Vagy ezek alapvető elemei ennek a receptnek?
Előre is köszönöm a választ!
Üdvözlettel, WM

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2014-03-06 15:05

Kedves White Magic!
Sima liszt is tökéletes természetesen. Az indiaiak sok joghurtot használnak, azt tudnám ajánlani az író helyett. Semmi nem szentírás. Ez egy nagyon lágy, illatos, finom kenyér volt, csak ennyit mondok. A sok vaj megtette a magáét. Élt kb. 10 percet. Azóta már megismételtem, annyira ízlett. Remélem neked sem okoz csalódást. Küllemileg nem lett szép, de a tartalom mennyei volt.
Üdv: Évi néni

260
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál
víz 1.5 dl
tönkölybúza liszt 2 bögre
író 0.5 dl
vaj 1 ek
friss élesztő 2 dkg
vaj 5 dkg
fokhagyma 6 gerezd