r
Nosalty Logó

Vajas-fokhagymás indiai lepénykenyér

Évi néni
Vajas-fokhagymás indiai lepénykenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Fokhagymás vaj

260
Kalória
8.1g
Fehérje
37.8g
Szénhidrát
10g
Zsír
43.6g
Víz
23.3g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Fokhagymás vaj

Összesen 260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Fokhagymás vaj

Összesen 1557 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Fokhagymás vaj

Összesen 252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4500.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    2445 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    227 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    261.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 1557 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Dagasztógépbe öntjük az élesztős vizet, az olvasztott vajat, az írót, a lisztet és a sót. Megdagasztjuk, letakarva másfél órát kelesztjük.

Fokhagymás vaj

  1. Felolvasztjuk a vajat, és belereszeljük a fokhagymát.
  2. A megkelt tésztába beledagasztjuk a fokhagymás vajat.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben kihúzzuk minél nagyobb kenyérré. Vizes konyharuhával letakarva kétszeresére kelesztjük. Derelyevágóval néhány metszést ejtünk rajta.
  4. A sütőt előmelegítjük 250 fokra hőlégkeverésen, és a kenyeret 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Amikor kivesszük a sütőből, azonnal megkenjük olvasztott vajjal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Vegetáriánus ebédünk kísérője volt. Nagyon örülök, hogy kipróbáltam, mert még ennyire lágy, ízletes, illatos kenyeret soha nem sütöttem. Az egészet eltépkedtük az ebéd mellé. Szinte még most is furdal a lelkiismeret. 

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek