Nosalty Logó

Uráli szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Uráli szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A fehér tésztához

A fehér tészta lekenéséhez

A szóráshoz

A barna tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1172 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A fehér tésztához

A fehér tészta lekenéséhez

A szóráshoz

A barna tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 14020 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A fehér tésztához

A fehér tészta lekenéséhez

A szóráshoz

A barna tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 385 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 1172 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    166.2 g

Zsír

  • Összesen
    799.2 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    330 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    235 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6203.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    1468 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1076 mg
  • Foszfor
    2546 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1583.9 g
  • Cukor
    830 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5969 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    684 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5603 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    4375 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 14020 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 385 Kcal

Hozzávalók

A fehér tésztához

A fehér tészta lekenéséhez

A szóráshoz

  • 10 dkg dió (durvára vágott)

A barna tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 egyenlő nagyságú cipóra osztjuk.
  2. A barna tészta hozzávalóit is összegyúrjuk, 2 egyenlő cipóra osztjuk.
  3. Fagyasztóba tesszük, egy kicsit megdermesztjük, hogy könnyen tudjuk majd reszelni.
  4. Az egyik fehér cipót méret nagyságúra sodorjuk, majd sütőpapírral fedett lemezre tesszük.
  5. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk durvára vágott dióval, az egyik barna tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük, és 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
  6. A másik tésztánál is így járunk el.
  7. A krémhez a lisztet, cukrokat 2 dl tejben csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
  8. A margarint kihabosítjuk, és a főzött krémmel habosra kikeverjük.
  9. A krémet elfelezzük.
  10. A két lap közé tesszük a fele krémet, a másik felét a 2. lap tetejére.
  11. A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk, és a már lehűtött süteményt bevonjuk vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 17415
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 20.

Receptkategóriák

VnéEdit 295 recept

A receptet a Webcukrászdában találtam, Gabika receptje. Én átalakítottam 2 lapra. Nagyon finom, egy kicsit drágább. Ajánlom elkészítésre.

Hozzászólások

beaTrixy

Kedves Vné Edit! Ez naggggyon fincsa lehet, dió is van benne krém is hmmmm :) Ezt elkészítem a napokban az tuti!

VnéEdit

Kedves Bea! Meg milyen kiadós! A szomszédoknak is kerül bel?le. Nagyon finom!!!!!!! Üdv:Edit.

Törölt felhasználó

Biztos finom, hát meg is sütöm!

VnéEdit

Kedves fasigy1! Igen,nagyon finom. Ajánlom elkészítésre. Üdv:Edit.

Éva-Anyóca

Nálam telitalálat, mentem, készülni fog. :) Éva-Anyóca

VnéEdit

Kedves Éva! Várom a véleményed.

VnéEdit

Köszönöm szépen Éva.

Éva-Anyóca

Kedves edit56! Hétvégén, szombaton elkészítjük a lánnyal, de az már biztos, hogy vagy teljesen kihagyjuk a diót, vagy pedig mandulával helyettesítjük. Tudom, az nem az az igazi, nem az az íz,...de a lány allergiás a dióra, és mint nem rég kiderült, én is..:(:( Az a baj, hogy sok más fantasztikus sütit?l és ételt?l válunk meg így, ami direkte csak diósan jó, mert nem ehetjük.. Azért pótolhatjuk, mandulával, azzal nincs bajunk......úgy is finom.:) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Ez az egyik kedvenc sütim! Ami meglepett, h itt találkoztam vele ugyanazon a néven, ahogy én is ismerem. Ugyanis nálunk, Kárpátlaján nagyon régi és népszer? ez asüti, de sehol máshol nem találkoztam még vele. Annyiban más, h mi nem barack lekvárral, hanem csakis üstben f?zött fekete (szilva) lekvárral sütjük. Ajánlani tudom mindenkinek!

VnéEdit

Köszönöm szépen Katalin. Biztosan nagyon finom szilvalekvárral. Majd elkészítem máskor is,mert nagyon ízlett. Örülök,hogy rátaláltál. Üdv:Edit.

Hozzávalók

A fehér tésztához

A fehér tészta lekenéséhez

A szóráshoz

A barna tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek