Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habkönnyű birsalmás pite

Habkönnyű birsalmás pite
Habkönnyű birsalmás pite
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus birsalmás sütemény könnyített változata, ami alatt elsősorban a töltelék állagát értem.
A birsalmás süti rajongóinak csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 6 adag

Linzer

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Linzer

  1. A tésztához összekeverjük a szitált lisztet, a sót, a cukrokat, a szódabikarbónát és a citromhéjat. A margarint elmorzsoljuk benne, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, hogy ne nagyon melegedjen fel a kezünktől.
  2. Fél órára a tészta 3/4 részét betesszük a hűtőszekrénybe, a többi részét pedig a fagyasztóba pihenni.
  3. Egy körülbelül 20×30 cm nagyságú tepsibe beleszabunk egy darab sütőpapírt, majd a tészta 3/4 részét azon nyújtjuk ki. A papírral együtt könnyebb a tésztát a tepsibe emelni. Hagyjunk a tésztára annyit, hogy egy kis pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, és ráöntjük a birshabos tölteléket, elsimítjuk.
  4. A fagyasztóban lévő tésztadarabkát nagy lyukú reszelőn a birshabra reszeljük.
  5. Előmelegített sütőben 200 C fokon körülbelül 25-30 percig sütjük.
  6. Tepsibe hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti kockákra vágva szervírozzuk. Esetleg a tetejét meg lehet szórni fahéjas porcukorral.

Töltelék

  1. A birsalmákat alaposan megmossuk, felnegyedeljük, magházukat kivágjuk.
  2. Lábasba tesszük, felöntjük a vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, és beledobjuk a kifacsart citromot, a fahéjat, a szegfűszeget is. Lefedve félpuhára főzzük.
  3. Leszűrjük (1,5 dl kompótlevet felfogunk), és hűlni hagyjuk. Meghámozzuk a cikkeket, és falatnyi szeletekre vágjuk.
  4. A szeleteket a margarinon a cukorral egy kissé átforgatjuk (csak addig, amíg a cukor elolvad). A pudingport a kompótlével elkeverjük, a birsalmához öntjük, és besűrítjük. Langyosra hűtjük.
  5. A tojásfehérjét borotvahab keménységűre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a birsalmát.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 685
elküldve: 5
receptkönyvben: 100
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 2

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

birsalmás süti, reszelt sütemény birsalmával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

685
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
szódabikarbóna 2 kk
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
margarin 20 dkg
tojássárgája 2 db
birs 30 dkg
fahéjrúd 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
víz 0.5 l
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
cukor 15 dkg
margarin 3 dkg
1 csipet
tojásfehérje 2 db