r
Nosalty Logó

Habkönnyű birsalmás pite

Katica
Habkönnyű birsalmás pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Linzer

Töltelék

685
Kalória
7.9g
Fehérje
91g
Szénhidrát
33.3g
Zsír
144.4g
Víz
72.3g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
43.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Linzer

Töltelék

Összesen 685 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Linzer

Töltelék

Összesen 4124 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Linzer

Töltelék

Összesen 229 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    144.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 685 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    199.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2262.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    545.7 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    866.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2040 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1915 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1439 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 4124 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

Linzer

  1. A tésztához összekeverjük a szitált lisztet, a sót, a cukrokat, a szódabikarbónát és a citromhéjat. A margarint elmorzsoljuk benne, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, hogy ne nagyon melegedjen fel a kezünktől.
  2. Fél órára a tészta 3/4 részét betesszük a hűtőszekrénybe, a többi részét pedig a fagyasztóba pihenni.
  3. Egy körülbelül 20×30 cm nagyságú tepsibe beleszabunk egy darab sütőpapírt, majd a tészta 3/4 részét azon nyújtjuk ki. A papírral együtt könnyebb a tésztát a tepsibe emelni. Hagyjunk a tésztára annyit, hogy egy kis pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, és ráöntjük a birshabos tölteléket, elsimítjuk.
  4. A fagyasztóban lévő tésztadarabkát nagy lyukú reszelőn a birshabra reszeljük.
  5. Előmelegített sütőben 200 C fokon körülbelül 25-30 percig sütjük.
  6. Tepsibe hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti kockákra vágva szervírozzuk. Esetleg a tetejét meg lehet szórni fahéjas porcukorral.

Töltelék

  1. A birsalmákat alaposan megmossuk, felnegyedeljük, magházukat kivágjuk.
  2. Lábasba tesszük, felöntjük a vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, és beledobjuk a kifacsart citromot, a fahéjat, a szegfűszeget is. Lefedve félpuhára főzzük.
  3. Leszűrjük (1,5 dl kompótlevet felfogunk), és hűlni hagyjuk. Meghámozzuk a cikkeket, és falatnyi szeletekre vágjuk.
  4. A szeleteket a margarinon a cukorral egy kissé átforgatjuk (csak addig, amíg a cukor elolvad). A pudingport a kompótlével elkeverjük, a birsalmához öntjük, és besűrítjük. Langyosra hűtjük.
  5. A tojásfehérjét borotvahab keménységűre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a birsalmát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

A klasszikus birsalmás sütemény könnyített változata, ami alatt elsősorban a töltelék állagát értem. A birsalmás süti rajongóinak csak ajánlani tudom.

Nosalty stories

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek