r
Nosalty Logó

Ünnepi gluténmentes brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ünnepi gluténmentes brownie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 366 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2910 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 277 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 366 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2614.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.5 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 2910 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 277 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az Earl Grey teafiltert forró vízzel leforrázzuk, hagyjuk pár percig, majd a teafiltert kidobjuk. A teát egy kis főzőedénybe öntjük, beleszórjuk az aszalt szilvát, és puhára főzzük fedő alatt. Kb. 10 perc.
  2. Az aszalt szilvát villával összenyomkodjuk, majd turmixgépben pürésítjük.
  3. A csokit felolvasztjuk, és belekeverjük a vajat is.
  4. A tojásokat a cukorral és mézzel habosra keverjük.
  5. A tojásos keverékbe adjuk az aszalt szilva pürét, és elkeverjük.
  6. A szilvás tojásos keverékbe öntjük az olvasztott csokit, és kikeverjük.
  7. A lisztet több részletben átszitálva keverjük bele, hogy csomómentes legyen.
  8. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  9. Egy 25 cm átmérőjű formában, 25 perc alatt megsütjük. Sütés közben a duplájára emelkedik, majd hűlés közben összeesik. Ez normális.
  10. Miután teljesen kihűlt porcukorral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3624
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 07.

Ajánló

Csokoholistáknak, ínyenceknek és karácsonyra érdemes elkészíteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Még férfiembereknek is ízlett, mert nem túl édes. A szilva aromája is érzékelhető benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.