r
Nosalty Logó

Univerzális túrós pitetészta

Lizinka_
Univerzális túrós pitetészta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

506
Kalória
17.3g
Fehérje
70.8g
Szénhidrát
16.4g
Zsír
73.8g
Víz
3.3g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
23.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2026 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 506 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2925.2 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    283.2 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    295.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 2026 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.3 g
  • Cink
    90 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

  1. Egy méretes tálba (üstbe) tesszük a túrót, a cukrot, a kefirt, csipet sót és az olajat. Péppé passzírozzuk. Én ezt a műveletet botmixerrel végeztem.
  2. Egy edénybe összeszitáljuk liszt felét és a fél teáskanál sütőport. A maradék lisztet külön szitáljuk egy tálkába.
  3. A túrós masszához előbb a sütőporos lisztet kezdjük adagolni, majd fokozatosan belegyúrjuk a többi lisztet is. Azért van erre szükség, mert a liszt tényleges mennyisége függ a túró zsírtartalmától és nedvességétől. Lehet, hogy kevesebb vagy több lisztre van szükség.
  4. Nagyon jól gyúrható, nem ragacsos tésztát fogunk kapni. A tésztából cipót formálunk, és gyengén alálisztezett tálba rakjuk. Fóliával letakarjuk, és hűtőbe tesszük kb. 2-3 órára.
  5. A pihentetés után lisztezett deszkán tetszőleges vastagságúra nyújtjuk. Ez a tészta alkalmas bármilyen töltelékű pite készítéséhez. De puha, omlós kakaós, fahéjas, diós, mákos csigát is készíthetünk belőle. Ebben az esetben kenjük meg vajjal, és a töltelékbe bőven tegyünk cukrot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

Egy kedves barátunk feleségétől kaptam a receptet. Érdekessége, hogy nincs benne tojás, és mégis foszlós, puha a belőle készült sütemény. Kipróbáltam, és tényleg nagyszerű pitetészta.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...