r
Nosalty Logó

Édes kelt lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildikó79
Édes kelt lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A morzsához

Összesen 568 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A morzsához

Összesen 3408 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A morzsához

Összesen 284 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 568 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2643.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1028 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2008 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    970 micro
Összesen 3408 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 284 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a tejben a cukorral megfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, a tojással, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal és az olvasztott margarinnal tésztávágyúrjuk, és 1 óra alatt kétszeresére kelesztjük.
  2. Ha megkelt, tepsibe nyomkodjuk, és megkenjük a következő krémmel: 1 tojást 1 evőkanál tejszínnel és csipet fahéjjal összekeverjük.
  3. A tejszínes krémet idény gyümölccsel rakjuk ki.
  4. Tetejére amorzsához valókat összemorzsoljuk, és a tésztán egyenletesen elosztjuk.
  5. Készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4541
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 13.

Ajánló

Nagyom finom és laktató sütemény, bármikor elkészíthető. A morzsához valókból lehet dupla adagot is készíteni, aki vastagabra szeretné a tészta tetejét.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édes kelt lepény
Ildikó79 41 recept

Tv-ben láttam ezt a receptet, és nagyon megtetszett, így egy tartalmasabb leves (pl. babgulyás) után megsütöttem.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A morzsához

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!