Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasárnapi kacsanyakleves

Vasárnapi kacsanyakleves
Vasárnapi kacsanyakleves
165 perc / előkészület: 15 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagymamák vasárnapi húslevese kétségkívül utánozhatatlan. Azért ez is egészen finom lett, ahhoz képest, hogy csak gyenge hamisítvány. De majd 40 év múlva..

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a nyakakat, és hideg vízben tegyük fel főni, sózzuk meg. Amint felforrt, vegyük vissza a lángot/hőt a legkisebbre, és így, éppen, hogy gyöngyözve hagyjuk főni a húst.
  2. A leves felszínén keletkező habot folyamatosan merjük le.
  3. Jó egy óra elteltével adjuk a leveshez a megpucolt és feldarabolt gyökérzöldségeket, az egészben hagyott hagymákat, a petrezselyemzöldet, a szívet és a szemes borsot is.
  4. Kb. újabb egy óra elteltével (a hús állagától függően) a leveshez adjuk a májat is, és még legalább 20 percig főzzük.
  5. Ha minden megfőtt a levesben, szűrőkanállal kimerjük a zöldségeket és a húsokat. A borsra, petrezselyemre és a hagymákra már nem lesz szükség.
  6. Leszűrjük a levest. Egy kis lábosba átmerünk belőle néhány merőkanállal, és külön megfőzzük benne a tésztát.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 3 358
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kacsanyakleves, nyakleves, húsleves kacsanyakból

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

279
kacsaaprólék 50 dkg
csirkemáj 10 dkg
csirkeszív 5 dkg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 1 tk
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
víz 3.5 l
cérnametélt 15 dkg