Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túróval töltött kelt muffin ribizlivel

Túróval töltött kelt muffin ribizlivel
Túróval töltött kelt muffin ribizlivel
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túrós édességet szerettem volna készíteni, így kitaláltam ezt a fajtát... és finom lett! A ribizli feldobja még jobban az egyébként is finom muffint...:-)))

hozzávalók / 3 adag

kelt tészta

túrókrém

ajánlat

Én szilikon muffin formát használok, mert abból egyszerűen kijön, és még be sem kell kenni semmivel.

Szólj hozzá!

elkészítés

kelt tészta

  1. Kevés tejet meglangyosítunk a cukorral. Felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez adjuk a tojássárgáját, majd a felfutott élesztőt és annyi tejet, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Mikor sima a tészta, hozzádolgozzuk az olajat is. Letakarva megkelesztjük.
  2. A tésztából darabokat tépünk, megformázzuk, és kibéleljük a muffin formákat. A túrós krémből teszünk mindegyikbe 1-2 evőkanálnyit.
  3. Majd előmelegített sütőben 200 c-fokon megsütjük. Ribizlit szórunk a tetejére, és így kínáljuk.

túrókrém

  1. A túrót elkeverjük a porcukorral, tojássárgájával, vaníliás cukorral, citrom levével. A fehérjét habbá verve adjuk hozzá.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 660
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
700 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin túróval, kelt tészta túrósan, túrós muffin

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

580
finomliszt 25 dkg
tej 1.5 dl
cukor 1 ek
friss élesztő 1 dkg
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 1 ek
tehéntúró 25 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
piros ribizli 10 dkg