Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta szeletelve

Túrótorta szeletelve
Túrótorta szeletelve
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapra készíitettem először, és nem bántam meg!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját a cukorral és a vízzel jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan a tojásfehérjéből készített habot is belevegyítjük.
  2. Sütőben megsütjük (négy részletben, vagy egyben és négyfelé vágva).
  3. Egy vaníliás pudingot a szokásos módon megfőzünk. Ha kihűlt, hozzáadunk fél liter tejszínhabot, fél csomag fél dl vízben áztatott zselatint, 50 dkg túrót, reszelt citrom héjat (ízlés szerint).
  4. A tésztát négy lapba vágjuk, töltjük, tejszínezzük, és díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 341
elküldve: 16
receptkönyvben: 422
elkészítve: 3/16
Facebookon megjelent: 1

szakács

Patkáné Járó I.tami

Mióta szakács: 2012.05.18.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrókrémes süti, tejszínes túrótorta, tejszínes túrós

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

melodyera
melodyera Mon, 2012-05-28 17:44

Szia! A tejszínhabot hogy érted? A sprés vagy a tejszín, pl. hulala? Üdv.: Erika.

_alice
Alice / _alice Tue, 2012-05-29 21:32

Szia! Nem tudom, hogy a kedves receptíró milyen tejszínnel csinálta, de én sima behűtött habtejszínt felvertem, és összeállt szépen a krém :)
Köszönöm a receptet egyébként, nagyon finomra sikerült! (Csak a piskótával voltak kisebb gondok, de pillanatok alatt elpusztították!)

b_szilvia
b_szilvia Mon, 2012-05-28 13:00

Szia! Amennyiben a piskótát egyben sütöd meg, és utána negyedeled, mekkora tepsiben sütöd meg? Köszönöm a választ, üdv: Szilvi

544
tojás 4 db
cukor 16.5 dkg
finomliszt 16.5 dkg
sütőpor 1 kk
víz 7 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 5 dl
cukor 4 ek
habtejszín 5 dl
zselatin 10 g
víz 0.5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
tehéntúró 50 dkg