r
Nosalty Logó

Krémes túrótorta

NS
Krémes túrótorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

865
Kalória
15.5g
Fehérje
81.6g
Szénhidrát
53.2g
Zsír
105.6g
Víz
243.1g
Koleszterin
945.9mg
Élelmi rost
52.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 6050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.4 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    105.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    372.5 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4707 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1147 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    571.3 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    739.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3083 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 6050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojássárgáját 15 dkg porcukorral és a citrom levével habosra keverjük. Ezután belekeverjük egyenként a 4 ek forró vízet, amivel még pár percig keverjük.
  2. Hozzáadjuk a finomra reszelt citromhéjat is, beleszitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már habos, hozzáadjuk a maradék porcukrot, és kemény habbá verjük.
  4. A lisztes keverékbe két-három részletben óvatosan belekeverjük a habot. 150 °C -os sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. A krémhez a pudingporból és a tejből sűrű pudingot főzünk. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, közben kanalanként hozzáadjuk a sűrű pudingot is. Pár percig keverjük. Lassan jöhet a túró, a citrom leve és a reszelt citromhéj is. További 3-5 percig keverjük.
  6. A már kihűlt piskótát 3 részre vágjuk és a túrós krémmel megtöltjük.
  7. A torta tetejét és oldalát felvert tejszínhabbal és tortadarával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Nem mondanám, hogy kalóriaszegény desszert, szóval fogyókúrázók számára nem ajánlom! Ennek ellenére szerintem finom és érdemes megsütni! ;)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...