Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta fondanttal borítva

Túrótorta fondanttal borítva
Túrótorta fondanttal borítva
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szemezem a fondant borítással. Most kapóra jött anyukám szülinapja, hogy kipróbáljam. Félve fogtam neki. Rengeteg blogot átolvastam, mielőtt nekifogtam. Kerestem a tökéletes receptet a fondanthoz. Végül erre esett a választásom, mert nem túl bonyolult, ráadásul videóban mutatták végig a lépéseket. És így utólag nem bántam meg. Elsőre tökéletes lett. Még a fondantból készült rózsák sem fogtak ki rajtam. Már csak a díszítést kell fejlesztenem, és utána jöhetnek a formatorták is. :)

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A túrókrémhez

A vajkrémhez a fondant alá

A fondanthoz

ajánlat

A díszítéshez gél vagy por állagú ételfestéket gyúrhatunk a fondanthoz. (Ha folyékony színezéket szeretnénk használni, akkor a zselatin készítésekor kell hozzáadni.) A márványos hatáshoz én kakaóport adtam a fondanthoz. Abból készült a tortára az alsó csík. A rózsához pedig gél állagú sárga ételfestéket használtam.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. Óvatosan összekeverjük a két elegyet. Vigyázzunk, hogy a fehérje ne törjön össze!
  3. Kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Majd kivajazott tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 C-on sütjük 10 percig, majd mérsékeljük a hőmérsékletet, és úgy süssük készre (kb. 20-25 perc).
  4. Hagyjuk rácson kihűlni, és 3 lapra vágjuk.

Túrókrém

  1. A túrót a natúr joghurttal, a cukorral és az apróra vágott barackkal elkeverjük.
  2. A tejszínt a zselatinfixszel kemény habbá verjük.
  3. Hozzákeverjük a túrós kémhez, majd hozzáadjuk a másik csomag zselatinfixet, és úgy verjük tovább pár percig. Sűrű krémet kapunk. Hűtőbe tesszük felhasználásig.

Vajkrém a fondant alá

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük habverő segítségével.

Fondant

  1. A porcukrot átszitáljuk, és egy edénybe öntjük. A közepébe mélyedést készítünk.
  2. A zselatint elkeverjük a 6 evőkanál vízzel. Gőzfürdő felé tesszük, és addig kevergetjük, míg fel nem oldódik. Vigyázzunk, nehogy forrjon!
  3. Levesszük, míg belerakjuk a vajat és a mézet. Ismét gőzfürdő felett kevergetve feloldjuk benne a vajat és a mézet.
  4. Ha teljesen felolvadt benne a vaj a porcukorba készített mélyedésbe öntjük. Kanállal apránként hozzákeverjük a porcukrot. Amint már nehezebben kevergetjük kézzel gyúrjuk tovább, és addig adagoljuk hozzá a porcukrot, míg már nem ragad.
  5. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  6. Kivesszük, és megnézzük milyen az állaga. Ha törik és kemény, akkor apránként kicsi vajat gyúrunk hozzá, míg gyurmaszerű masszát nem kapunk. Ha túl lágy, akkor porcukrot gyúrunk még bele. (Ha gumis, akkor túl sok zselatint tettünk bele, és készíthetünk egy másik adagot.)
  7. Keményítővel megszórjuk a deszkát, és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.

Összeállítás

  1. Az első lapot megkenjük a túrós krémmel, majd rátesszük a második lapot. Ugyanúgy megkenjük a túrós krémmel, és rátesszük a harmadik lapot. (A piskóta alját tegyük a torta tetejére, mert az szép egyenes.)
  2. A tortát bevonjuk a vajkrémmel. (Ez azért kell, hogy a fondant jól tapadjon a tortához.) Majd hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
  3. Óvatosan feltekerjük a kinyújtott fondantot a nyújtófára, és úgy helyezzük a tortára. A tetejét elsimítjuk, majd az oldalánál úgy haladunk, hogy a redők alá nyúlunk az egyik kézzel, és a másikkal simítjuk. Így minden redőnél, míg a teljes torta oldala szép sima nem lesz.
  4. Ez a mennyiségű fondant nekem egy 23 cm-es torta borítására és díszítésére volt elegendő.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 397
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

fondantos túrótorta, túrótorta fondanttal, barackos túrótorta fehér fondanttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

668
tojás 8 db
finomliszt 8 púpozott ek
cukor 8 ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tehéntúró 25 dkg
joghurt 450 g
habtejszín 2 dl
zselatinfix 2 csomag
cukor 2 púpozott ek
barackbefőtt 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 50 dkg
méz 2 ek
vaj 1 ek
zselatin 1 ek
víz 6 ek